English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Sommarprojekt

| 2023-05-28, 17:04

Jag är en hejare på att skjuta upp saker, prokrastinera. Är inte helt ensam om den egenskapen i familjen heller så vi är alltså rätt bra på att skjuta upp saker.

Idag bestämde jag mig för att göra en lista över projekt jag skulle vilja göra i sommar. Sen är planen att de får en vecka var. Om jag/vi inte hinner klart, ja då behöver vi inte göra klart. Kanske vill vi men det är ju då även dags för nytt projekt så…

Tanken är att det ska ge oss lite eld i baken. Vi får se om det funkar. Här kommer de som jag leker med just nu.

  1. Pyssla om växterna. Jag gillar ju växter men jag sköter dem verkligen inte bra. Här vill jag plantera om, gärna i bra och fina krukor i rätt storlek, så jag behöver inventera vad vi har för krukor och vad vi behöver.
  2. Få ordning på böcker. Har på tok för mycket böcker men gillar dem så nu ska vi se till att gå igenom alla, skanna de vi har i en app så vi kan kolla vilka vi har enklare, och sen kategorisera dem så att det blir lättare att hitta. Några rum behöver nog styra upp sin bokförvaring så det får vi se hur vi gör.
  3. Fixa uteplatsen på baksidan. Vi fixade ju till en del sommaren 2021 och nu skulle jag vilja köra om själva trallen och även utemöblerna. Kanske även rabatter och lite så. Vi får se vad den här kan inkludera.
  4. Rensa köksskåpen. Gjorde en hel del förra året men inte alla och det är bra att gå igenom lite nu och då.
  5. Få ordning på hobbyrummet. Det ska vara enkelt att hitta, lätt att få plats att pyssla och gå bra att jobba. Enkelhet är viktigt.
  6. Renovera balkongen. Något som vi borde gjort för länge sen men som nu bara måste ske.
  7. Få till en BRA matlista. Vi kör oftast middagsfrid varannan vecka men det är 4 dagar och sen är det 10 dagar kvar på varje två-veckorsperiod. Ser framför mig A5-papper med ingredienser och instruktioner, något för alla inklusive grönsaker.
  8. Måla fönster är väl overdue och jag ska gå en dagskurs i början av juli så att jag får lite inspiration och kunskap.
  9. Få ordning under trappan. Här har vi allt som hör till Raffe (mat, godis och så) och nästan som ett extra skafferi. Skulle vilja styra upp det hela lite.

Alla grejer är egentligen att styra upp saker så att vardagen funkar enklare och bättre. Vardagsdesign!

Lär återkommer om jag inte skjuter upp listan…Kommentera