Slumpad post: Deklarationer klara
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Sommarprat vecka 4

| 2023-07-23, 21:00

Ännu en vecka har passerat för mig och här är de jag hunnit lyssna på.

  • Livia Fränkel är ett sommarprat som ingen borde missa. Inte många kvar nu. Hon är 96 och hon var väldigt ung när kriget kom till Europa. Fruktansvärda saker hon upplevt. Det är svårt att ta in.
  • Omar Rudberg kom jag aldrig in i riktigt så det släpade efter ett par veckor. Har haft så jag lyssnat på ett varje dag och då är det svårt att klämma in ett extra. Men nu så! Det är lyssningsvärt. Det gör ont i magen att barn är så elaka. Att man tvingar barn att gå till skolan trots att den miljön inte är bra. Jag har helt missat vem han är så det var intressant att börja på ett blankt blad och sen se hur hans karriär växer fram.
  • Maja Nilsson Lindelöf hade jag aldrig hört talas om så väldigt intressant att lyssna på hennes historia. Blir rätt ledsen när jag hör hur yngre ibland resonerar, små ord som skiner igenom, som för mig tyder på att det är rätt mycket otrygghet. Skönt att det öppnas upp mer om att prata om psykisk ohälsa. Vi behöver verkligen prata mer om det.
  • Tilde Addenbrooke är ytterligare en person som var helt ny för mig, men mindre konstigt kanske eftersom hon inte är en offentlig person. Hon är en vanlig svensk som valt att åka till Ukraina och hjälpa till. Kriget och vad det gör med ett land blir väldigt tydligt i hennes sommarprat. Som att det kom närmare mig. Som att jag förstå bättre att det faktiskt är nu det händer.
  • Göran Greider har jag haft väldigt dålig koll på. Var ett småtrevligt prat med en hel del kloka insikter som han delade med sig av.

Efter detta har jag kommit efter lite. Siktar på att ta igen då jag verkligen uppskattat att lyssna på blandningen av praten. Min hela lista.Kommentera