Slumpad post: Helgplaner
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Sommarprat vecka 10

| 2023-08-31, 8:16

Min hela lista och nu är den slut! Konstigt och kanske lite tomt.

  • Robert Fux berättar om högt och lågt. Små fina detaljer ur livet men även om de stora frågorna vi lever med i vår samtid. Vem skapar historien? Vem bestämmer hur vi får vara? Det väcker en hel del tankar kring det här med att vara människa just nu och det som pågår i vårt demokratiska land.
  • Anders Bagge som berättar om sitt liv. Väldigt oskrytigt för jag tror att det skulle kunna vara rätt mycket skryt. Istället är pratet ett brev till sin pappa som dog för 20 år sen. Högt och lågt om samtiden som förändrats, och glimtar av hans liv. Både när pappan levde och efteråt. Fint och modigt för han delar med sig av många utmaningar han haft.
  • Tarik Saleh fångar mig som få andra den här sommaren. I vanlig ordning har jag inte någon koll på honom före jag lyssnar men nu har jag det. Oerhört fint berättat på så många nivåer.
  • Ahmed Berhan underhåller bra med sitt prat om både allvarligt och skoj. Lyssnade på detta precis efter att ha läst ut “Får man säga svart” och det ger mycket tankar om hur vi beter oss i det här landet. Beundrar människor som tar sig igenom allt motstånd och lyckas trots det. Wow.
  • Staffan Göthe påbörjade jag när det kom men tappade hela tiden fokus så la ner. Nu när jag lyssnade igen funkade det bättre. Första delen (uppväxten) pratade han om sig själva i tredje person som han och scoutledarens son. Hade svårt för det. Kanske hade jag önskat lite mer om vad han gjort även om det kom en del – främst på slutet.


Kommentera