Slumpad post: Första blomman!
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Två dagar i Stjärnsund

| 2023-09-10, 16:54

I torsdags morse vid 6-hugget plockade jag upp tre personer vid Gullmarsplan och styrde kosan mot Stjärnsund i södra Dalarna. Det var inte tyst många sekunder och otroligt roligt att utbyta livserfarenheter och börjar lära känna varandra.

Strax före halv 9 svängde vi in i Stjärnsund och letade oss till vandrarhemmet Fridhem där vi skulle bo och även inta alla måltider. Sen drog vi till Herrgården där själva kursen skulle vara. Efter hand började det dyka upp lite olika folk. Totalt sett blev vi 17 stycken under dagarna, plus två lärare den här vändan.

Vi fick info om kursen och rundvandring i Stjärnsund (gammal bruksort, inte samma sak som by), grundläggande tankar om hållbarhet – en sorts inramning. Prat om resurser och byggmaterial, olika sätt att bygga grunder etc. En bra bas helt enkelt.

Vi hann även med två studiebesök. Ett på torsdagkvällen efter middagen i Arkhyttan, på Målarns gård där Sofia visade oss runt och berättade om deras resa. Visade sig efter halva besöket att det var gården som jag läste om förra sommaren, och att jag dessutom hörde henne på Byrådet i somras. På fredag eftermiddag skedde det andra då vi tog oss in till Hedemora och Wahlmans kafé där även en byggnadsvårdsbutik ligger – hon som startade och fortfarande driver den berättade om sin husresa och delade med sig av hur de tänker kring renovering.

Allt var supergivande!

På hemvägen svängde vi förbi Sussies hus (hon åkte med mig) och vi släppte av Clara vid tåget i Sala med 8 minuter till godo.

Många tankar och mycket bra information! Det var dock galet myggigt…Kommentera