Slumpad post: Fånigt
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Spinna garn

| 2024-03-16, 20:49

första ullträffen förra året testade jag att spinna med slända och tyckte det var skitsvårt. En annan tjej testade spinnrock och det verkade HELT omöjligt så jag gick över till att våttova under hösten. Svinkul!

Men under vintern så har jag funderat lite och bestämde mig för att jag faktiskt ville testa att göra mitt alldeles egna garn. Så igår när det var första gången för terminen (varit renovering av taket i lokalen, lite oplanerad vattenläcka tydligen) var det dags.

Jag fick hjälp med att välja ut lite olika ullsorter att testa med, och Tiina fixade upp spinnrocken så att jag kunde träna på att trampa efter att jag kardat lite ull för hand.

Det gick över all förväntan även om det var mycket att tänka på. Kanske exakt det jag behövde efter en väldigt spretig vecka.

Testgarnet klart (eller nja, enkeltrådigt bara men iaf) och sen hämtade jag upp mer av ullen jag valde för att börja karda i maskinen (man vevar) och hann ungefär hälften av ullen.

Nu kan jag tyvärr inte gå (och det är påsk) så gissar att det blir först i slutet av april som jag kommer dit nästa gång (tror jag kan gå två gånger till i vår bara…).

Så häftigt att kunna skapa saker!Kommentera