Slumpad post: För länge?
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Några kursdagar

| 2024-04-21, 11:25

Förra veckan var det återigen dags för kursträff. Den här gången utanför Järna. Där fick vi hänga hos vår kursare Alex ett par dagar (alla sov inte där) med två förmiddagar föreläsning och sen studiebesök tre halvdagar.

Vi hade fokus på inomhusmiljö på föreläsningarna och det är verkligen intressant hur många aspekter och dimensioner som jag aldrig tänkt på. Eller lagar jag känt till. Givande!

I Trosa fick vi träffa en person som gick kursen för snart 20 år sen och som visade både sitt Ekologiska byggvaruhuset och pratade om tegel, och sen hans “plats” Emils backe. Vi avslutade studiebesöken med Lagnö bo där de pratade och visade och vi kunde ställa hur många frågor som helst. Otroligt inspirerande eftermiddag!

På väg hem köpte vi saker att grilla och vi ägnade kvällen åt att fixa mat, äta den och snacka. Kul!

På fredagen körde vi lunch på Ytterjärna kulturhus (fränt ställe) för att sen få se Kristofferuskyrkan och prata med prästen som varit drivande (?) och medverkande i bygget av den. Vi fortsatte till Solviksskolan där en eldsjäl pratade om att bygga med lera (vi fick vara med och blanda till en “tegelsten”). Jag hann förresten med en morgonpromenad och min 10-minutare i strålande solsken vid vattnet.

Vi drog sen till en annan kursare som har ett ställe som är helt off grid utanför Hölö. Där grillade vi och drog olika historier (både hemska och roliga). Fin stund. Vi avslutade med bastu där vi bodde.

På lördagen vaknade vi tidigt och efter frukosten packade vi ut oss och drog till Ingarö där vi träffade på Johannes som snackade lera och sen besökte vi ett halmhusbygge en bit därifrån. Otroligt inspirerande!

Rätt fullmatad åkte jag hem för att smälta allt.Kommentera