English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Oslo dag 1

| 2024-06-13, 19:54

Tåget skulle gå 06:02 så vi var uppe i ottan och tog tunnelbanan in. Bara för att tåget skulle vara försenat. Först lite, och sen lite till och först en timme efter utsatt avgång kom vi iväg. I Kristinehamn bytte vi till buss (planerat spårarbete) och vid halv 1 klev vi av bussen och började orientera oss.

Vi ville först ner till vattnet och hittade en restaurang för lunch. Därifrån såg vi Munchmuseumet och bestämde oss för att gå in där. Gratis inträde med Oslo-passet. Häftig byggnad och vi tog oss runt många av utställningsrummen. Besvikna på toppvåningen som skulle ha fik så vi tog hissen ner efter att i alla fall spanat på utsikten.

Tog spårvagn, men på något sätt åt fel håll så vi hoppade av när vi såg en filminspelning (fortfarande vet vi inte vilken film men de spelade in på centralen på onsdagen hörde vi i någon högtalare) och tog sen bussen till Majorstuen där vi bodde.

Checkade in på rummet, packade om lilla ryggan och drog ner på stan igen efter att den här gången testa även tunnelbana. Vi drogs återigen till vattnet för att gå upp på operahuset. Vi gick dock först längre ut på piren och där fanns det en restaurang så vi slog oss ner och delade på en pizza. Otroligt härlig kväll. Efter en sväng upp på taket av operahuset tog vi kollektivtrafiken hem och skärmade oss till sömns.Kommentera