Slumpad post: Koll på oktober
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Tillträdesdag

| 2005-12-10, 22:11

Inte kunde vi väl ana hur krångligt det kan bli. Maria (mäklaren) ringde i början av veckan och sa att de funderat lite och det skulle bli för tajt att hinna flytta och städa på torsdagen (5/1) så de behövde nog minst fredagen oxå. Så förslaget var att vi gör upp på banken på torsdagen men att vi oxå skriver på ett papper då att tillträdet sker först på lördagen (7/1).

Hmm… Vi sa att vi skulle fundera på det. Pratade med lite olika personer och insåg att så skulle vi inte alls göra. Ett par dagar senare och x samtal med Maria, ett samtal med Jens (ägaren) och samtal till Villaägarnas så har vi nu lyckats få det till att allt ska ske 9/1 (troligtvis).

Till saken hör att Maria åker på semester på tisdag (borta 2 veckor tror vi), hon som äger radhuset Åsa och Jens flyttar till får sin lägenhet 5/1 så hon ska oxå flytta och städa den dagen, Jens vill flytta så fort som möjligt för han ska operera ryggen, de har svårt att få tillfälliga lån pga skulder (vilket vi vet efter ett samtal till kronofogden).

Nu är vi lagom sura på att mäklaren ställer “krav” på oss, vi är ju flexibla vad gäller datum och det är de andra som har bråttom. Suck. Så nu tänker vi dessutom ställa krav på att vi efter bankbesöket får nycklarna och det är vårt, städat och klart.En kommentar to “Tillträdesdag”

  1. […] Tidigare hade vi ju temporärt bestämt 9/1, men det verkar som säljarna fick tillträde till undervåningen i det hus de ska flytta till den 4/1, så de kunde flytta ut innan. […]

Kommentera