Slumpad post: Ännu en era över
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Vårlökar

| 2006-10-08, 18:10

NarcisserNu när hösten kommit gäller det att tänka på våren när man har trädgård. Känns lite ovant dock. Har inhandlat lite lökar här och var när jag hittat några jag gillar och inväntat ledighet i samband med fint väder. Idag fanns det inget att skylla på så jag tog påsen med 50 lökar, en spade och lite benmjöl (har läst att det är bra). Just dessa tänkte jag skulle växa upp ur gräsmattan på baksidan i vår och behöver jag berätta hur tråkigt det var att gräva ca 50 hål i gräsmattan, hälla lite benmjöl i, stoppa ner löken och täcka med jord? Som tur var hade jag sällskap av grannarna som stod och tittade på och konverserade med mig 🙂

Vi passade även på att förflytta saker från tomten till garaget och soprummet. Tänker inte säga hur länge vi tänkt göra det, men det är längre än en vecka…4 kommentarer to “Vårlökar”

 1. sandra says:

  låter fint men blir det inte himla jobbigt att klippa gräsmattan om man skall runda 50 små vårblommor? Ellerde har redan dött när det är klipptajm?

 2. sue says:

  Tanken har slagit mig, men jag har för mig att det var först i juni som man klippte gräsmattan så det borde funka. Det fanns redan några lökar i den förra våren och jag minns inte att vi hade några problem då. Återkommer i maj/juni med rapport!

 3. sandra says:

  väntar med spänning 😛

 4. sue says:

  Men först en lång härlig vinter!

Kommentera