Slumpad post: Snuttisarna
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Antik stad

| 2006-11-05, 14:39

EddieAnura - skyltVäl framme i Anuradhapura så var det den antika staden som hägrade. Vi åkte dit och plockade upp Eddie som guide. En rolig fabror som lättade upp den till slut ganska enformiga turen.

Anura - jordHela området har varit täckt med jord som grävts bort, vilket man kan se på träden där de lämnat kvar jorden. Ett enormt jobb inser man snabbt eftersom vi åker runt i området med minibuss…

Anura - dagoba 1Anura - dagoba 2I området fanns flera så kallade Dagobas.Om jag inte minns fel så hade någon räknat ut att det i en av dem fanns 39 miljoner tegelstenar… När man började gräva ut i området så hade det växt träd och annat på dem så de håller nu på att renovera, vilket verkar vara lite halvfarligt med tanke på de byggnadsställningar man ser!

Tydligen är det så att de tegelstenar som använts är exakt lika stora som de som använts för likande byggnader i Mexiko och Kambodja. Som Eddie säger:

There is nothing new under the sun!

Eddie ritar Hela området är uppbyggt kring vissa mönster och principer som Eddie ritar och försöker samtidigt förklara vad arkeologer antagit är anledningen till detta, men som Eddie säger:

History is mystery!

Anura - äldsta trädetAnura - vit dagobaVi avslutar besöket med att titta på världens äldsta träd (Sri Maha Bodhi) och någon vit dagoba. Nu är vi väldigt trötta och hela gänget går inte in till den vita dagoban utan väntar utanför tillsammans med en hög hundar…

Vi tackar Eddie som under resans gång lärt sig våra namn och ställt frågor till oss för att se att vi hänger med. Lite känslan av att vara tillbaka i skolbänken 😀Kommentera