Slumpad post: 019
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Vänder sig i magen

| 2007-06-22, 10:28

Har funderat på hur folk kan gå på toa med magont och det visar sig att de ska föda. Hur kan man inte märka att man har ett litet liv i magen?? Det är iaf så att vår tätis gör oss båda uppmärksamma på dess existens. Numera både känns och syns det när tätisen vänder sig eller vad tätisen nu pysslar med :mrgreen:

Riktigt häftigt och mycket verkligare nu. På ultraljudet kändes det ju inte men man såg att tätisen sprattlade så vi hade känslan av att tätisen bodde i ultraljudsmaskinen och inte i min mage.

Läste någonstans att man förr i tiden rekommenderade att man skulle hålla koll på att man kände minst 10 rörelser per dag. Jag undrar hur man då definierade rörelse, för om jag räknar varje gång jag känner tätisen så kommer jag nog upp i 10 per timme – minst. 😀5 kommentarer to “Vänder sig i magen”

 1. sandra says:

  Nä om man påstår att man inte märkt att man är gravid är man nog bra på att förtränga och förneka….

  ja om du hoppas på sådan tur att du “kommer att gå in på toan med lite magont och VIPS så kom bebben ut så……..Lycka till!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

 2. Jojo says:

  Vad roligt att höra att det är en livlig krabat, det är ju den första sortens kommunikation! Jag hade också en sådan för sisådär två år sen och när han sedan nyfödd låg och sträckte ut sig i sin “stålmanneposition” så kunde jag känna igen rörelsen, det var häftigt.
  Tydligen har bebisen tillväxtperioder i magen då de är lite lugnare och när det inträffade kunde jag nästan få panik för att det inte alls var samma sprattel. Jag fick i alla fall rådet att man minst en gång om dagen ska ha känt bebisen röra på sig och det kan nog vara en bra riktlinje.
  Kram kram!

 3. Sue says:

  Hmmm… lite magont och sen kommer den ut. Jo, den tror jag nog på 😉

  Ja, jag känner oxå att det är lite mindre aktivitet vissa dagar och då undrar man, men så nästa dag är det full aktivitet igen. Aldrig blir det enformigt iaf!

 4. Syster Yster says:

  Det låter som om ni kommer att få fullt upp framöver… ett litet energiknippe, tro? 😉

 5. Sue says:

  Vi misstänker starkt att tätisen kommer att brås på någon av oss och då kan det nog bli fullt upp :mrgreen:

Kommentera