Slumpad post: Kvällsbad i Flaten
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Lönnen blommar!

| 2007-09-06, 13:49

Blommande lönnDen dvärglönn vi planterade i juli blommar nu. Visst låter det lite ovanligt? Jo, det är så att kejsarvindorna från förra året gjort precis som krassen, nämligen självsått sig och de kunde bara inte låta bli att slingra sig på den lönn som nu står där tältet stod förra året!

SolrosorPassar på att ta med en bild på de fågelsådda solrosorna oxå. Vi har funderat flera gånger på att ta bort dem, men nu när de blommar så är det lite charmigt tycker jag.

Inte behöver man vara så noga med sin trädgård varje år väl?2 kommentarer to “Lönnen blommar!”

  1. Vickan says:

    Varför inte lyfta bort en platta där invid väggen och låta solrosorna få lite mer plats nästa år? Passa på att få det gjort nu – då behöver du förmodligen inte själv göra jobbet :mrgreen: .

    På tal om vinda (blomman alltså) vi har åkervinda utanför vå häck – det är en vild variant. De snurrar sig runt grenarna i häcken så de nästan inte syns. Blommorna är ljusrosa, faktiskt fina men hela växten är ganska agressiv i sitt växtsätt och försöker ta över häcken. Då åker dom bort – direkt 😡 .

  2. Sue says:

    Vi har större planer än på att ta bort enstaka plattor, vi vill byta ut dem allihop. Fast redan i år hade vi faktiskt tänkt att göra en liten rabatt just där solrosorna är… Man har så mycket planer när man har hus… :mrgreen:

Kommentera