Slumpad post: Rådsparken
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

BF passerat

| 2007-09-06, 9:09

Trodde jag var bra på att vänta. Nu vet jag bättre.

KalenderBF betyder hos barnmorskan “Beräknad förlossning”, men för min del tror jag det står för “Bäst före”. Jag var helt enkelt bättre före datumet. Nu när det har passerat så är det helt klart mycket svårare att vänta.

Kändes lite som att “Nähä, det blidde inget” när man vaknade i tisdags och insåg att den tredje hade passerat utan att något hände.

På något skumt sätt får man känslan av att den bestämt sig för att stanna där och inte tänker komma ut, någonsin.19 kommentarer to “BF passerat”

 1. Camilla says:

  En fd kollega sa till mig att barnen kommer ut när de är hungriga :mrgreen: Det stämmer nog för hela uppväxten, för i dagsläget när Emma är hungrig så gör hon som man vill 😉

 2. Sue says:

  Haha, kanske ska jag sluta äta då? Om en vecka misstänker jag att jag är redo att prova ALLT, så jag börjar anteckna alla tips nu.

 3. Camilla says:

  Ett annat tips är mycket sex… fast det kanske man inte ska skriva här 😉

 4. Sue says:

  Haha, vi får väl se om vi låter kommentaren vara kvar 😉
  Läste lite om det där och för att få så mycket hormoner (eller vad det är) så behöver man ha så mycket sex att det inte går att genomföra typ. Men allt som får en att fokusera på något annat än att det ska komma igång tror jag är bra.

 5. Jeanette says:

  Min mamma gick 3 veckor över tiden då hon väntade mig! Hon blev så less så hon drack ricinolja (laxerande) och satte sig i mjölkbilen och skumpade runt i 10 mil, då blev det fart må jag säga 🙂 Men det var ju typ 39 år sedan!

 6. Sue says:

  Antecknar, så återkommer jag senare i september med rapport om vad som funkat och inte :mrgreen:

 7. sandra says:

  ricinolja funkar fast det är grymt äckligt.
  När jag skulle ha fille så hade inte mamma tid att stanna kvar i skåne så jag drack det hennes näst sista dag, och sista dagen hon var i skåne så kom han 😛
  (fast de hade ha nkanske gjort iaf 😉

 8. Sue says:

  Haha, vilka bra tips jag får på min lista :mrgreen:

 9. klara says:

  nu lägger jag mitt första inlägg hos er!!

  Jag vill bara säga att det kan vara farligt med Ricinolja..

  “Dricker man ricinolja får man liknande symtom som vid en kraftig maginfluensa, och smärtsamma sammandragningar då livmodern drar ihop sig till ingen nytta. Livmodern retas nämligen av att tarmarna kommer igång, och inte för att bebisen är på väg att födas. Ricinolja kan naturligtvis, i få undantagsfall, göra att värkarbetet startar men med en katastrofal följd. Förlossningen kan gå för fort och mamman riskerar att inte hinna med, eller in till BB med förödande konsekvenser för mamma och bebis som följd.”

  – Gudrun Abascal avråder..

  Annars är det ett fint datum imorgon.. 070907!! (min födelsedag!!) blir ett snyggt personnummer, det är viktigt att tänka på som mamma.

 10. Sue says:

  Se där. Hade något vagt minne av att ha läst något sånt. Jag tycker 070907 låter som ett mycket bra datum. Ska köra övertalningssamtal med tätisen ikväll så att den förstår att det nu är dax att lämna min kropp och komma ut där det finns mycket mer plats att sprattla än inne i min numera ganska trånga mage!!

  Välkommen till vår blogg förresten 🙂

 11. sandra says:

  OOOOUUUPS! Var det därför fille kom så jäkla snabbt när det väl drog igång 😯 varför han ingen sagt det???

  vi hann vara hela 16 minuter på bb innan han tittade ut 😕

  Skall genast ringa och skälla på mamma som gav mig det galna tipset!!

  Susanne TA INTE RICINOLJA!!!!!!!

  förresten tycker jag 09 09 e snyggare så håll dig till på söndag :mrgreen:

 12. Sue says:

  Jag lovar!
  Var snäll mot din mamma förresten…

 13. sandra says:

  ja efter 10 år har det väl ändå preskiberats (hur de nu stavas)

 14. Sue says:

  Skulle tro det :mrgreen: Shit, det är verkligen 10 år sen!!

 15. sandra says:

  japp och det är min “lilleman” elin blir ju tonåring i år 😈

 16. Sue says:

  Helt otroligt! Minns fortfarande när jag satt i USA och fick brev från dig om att du skulle ha barn!!

 17. Camilla says:

  Jag fick en bok senast hos min BM som heter: “Graviditet, Förlossning och den nya familjen”. Där kan man läsa följande under kapitlet: Att “gå” över tiden: Det finns inga knep eller huskurer som har någon vetenskapligt bevisad effekt. Mycket har provats med mer eller mindre goda resultat.
  Men några förslag är : Samlag, massage av bröstvårtorna (frisätter hormonet oxytocin) samt Kroppsmassage.

  Så det är bara att prova på :mrgreen:

 18. Cattis says:

  Jag pratade med Sue i måndags och då sa hon att John skulle lägga in meddelande på bloggen när resan till BB blev av. Nu går det ryckten om att bebin kommit men något blogginlägg om resan finns inte. John vad hände??

 19. […] det skulle gå bättre att vänta den här gången, jämfört med förra och så var det en dag eller två. Sen blev vi dåliga på att vänta […]

Kommentera