Slumpad post: 100-åring
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

BVC

| 2007-10-24, 12:59

MVC har nu ersatts av BVC. Gillar Sverige för det är så tryggt med alla kontroller och förkortningar. Iofs så får jag alltid lite känslan av att vara på något slags prov eftersom man får svara på massa frågor. Givetvis undrar man om man svarat rätt, fast det får man aldrig reda på…

Dagens besök gick fint. Joel visade att han kan le, låta bli att pinka när blöjan är av, att han är en pratglad prick och att han fortsätter äta och växa. Flera gissningar var nära men det blev nog faktiskt John som vann (även om han ju faktiskt kan ha tjuvvägt Joel).

Vikt: 6470 g
Längd: 62 cm
Huvudomfång: 40,5 cm

(noteras för längdmåtten bör att det var en sjuksköterskeelev som mätte)7 kommentarer to “BVC”

 1. Anna says:

  Shit pommfritt!! Har du gainers fuel i tuttarna!?! Vilken praktmamma du är!

 2. Sue says:

  Ja man börjar ju så smått fundera på vad som finns i den där mjölken. Tycker ju inte att han äter varken ofta eller länge…
  Nåja, skönt att det funkar iaf – blev lite uppskrämd av sköterskan på bb som vi fick amningsnappen av.

 3. camilof says:

  Efter att ha sett Joel live tvivlar jag lite på att han endast är 62 cm lång. Men som sagt, det var ju inget fullblodsproffs som vägde honom och sen HALLÅ, hur exakt ligger de när de ska sträckas ut i längdmockapären??!!

 4. Sue says:

  Haha, nä inga proffs – varken jag eller eleven. Grymt svårt att dels ha huvudet i ena kanten och sen sträcka ena benet och sen hinna läsa av. Nåja, vi märker ju vilka kläder som passar och inte…

 5. Jojo says:

  Vad kul att läsa om gissningarna, trodde att det bara var vi som höll på med sådana interna tävlingar inför BVC-besöken. 🙂 Fnissar lite när jag läser Annas kommentar om bränslet. Det var oxå vad Vilgots barnläkare frågade “Har du raketbränsle i mjölken?”.. men för min del var det nog bara så enkelt att jag hade en hel del att ta av så det blev grädde av mjölken. Det var min gulliga make som med viktig min berättade detta om fettet för mig när jag kände mig som tjockast under graviditeten “Du ska vara glad att du blivit så rund om rumpan och låren – det är inte farligt utan bara viktigt amningsfett! Det har jag läst!” 😀

 6. Sue says:

  Misstänker att nästan alla har såna gissningstävlingar. Man märker att alla småbarnsföräldrar beter sig ganska så lika och går igenom ungefär samma faser – lite beroende på vilka egenheter barnet har.
  Amningsfett – det låter som bra fett tycker jag. Då var det nog några av mina 22 kg som var just sånt fett :mrgreen:

 7. […] senaste BVC-besöket frågade Anette om han kunde lyfta på huvudet när han låg på mage för det kommer läkaren att […]

Kommentera