Slumpad post: På bio
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Livet som mammaledig

| 2007-12-30, 9:45

Livet som mammaledig har jag funderat lite över nu när jag har semester.

GulgrönJa, just nu känner jag mig mer harmonisk än jag gjort på länge. Njuter av att inte stressa runt som en galning på saker och ting – oavsett om det är jobb eller privata saker. Med nykläckt bebis hemma är det på något sätt ok att inte göra så mycket 🙂 Upptäcker att jag återigen njuter mycket mer av nuet, av det man ser när man är ute och promenerar tex. Tror att Joel känner av detta för han är oxå harmonisk och verkar gilla livet.

Vi brukar ta sovmorgon efter att John gått upp, kanske läsa, äta och prata lite och sen somna om. Ibland ligger jag och läser medan Joel sover.

Egentligen hade jag tänkt pyssla mycket när jag gick hemma men det blir ofta att jag fastnar vid datorn. En del finns att göra med samfälligheten så det tar en lite tid, men annars är det en del surfande – och givetvis bloggande. Man vill ju inte påbörja något som inte kan avbrytas direkt eftersom en knodd inte följer något tidsschema och då är datorn bra!

Joel vid bordet

Tempot är helt annat när man går hemma. Kan man bara acceptera att man inte har något man måste göra (städa, diska, tvätta, babysim, dricka latte, shoppa, träffas etc) så blir tempot oerhört behagligt. I början var det svårare att släppa kraven på sig själv, men nu känner jag inte några måsten alls – ja att hinna i tid till bvc då och då kanske. Hinner jag göra saker är det bra, annars kan man göra dem en annan gång (eller inte alls!).

Allt rullar dock på rätt så fort. Joel ska ha sina AD-droppar, jag ska ha mat och gärna lite fika, han ska ha mat, han ska sova och givetvis blir det ett par blöjbyten oxå. Inte att förglömma – prat, lek och en hel del mys.

Har även hunnit med att träffa en hel del föräldralediga vänner vilket har varit jätteroligt. Det är otroligt många i vänkretsen som fått barn senaste åren och jag ser fram emot att barnen blir så pass stora att de kan leka tillsammans.

Funderar dock på hur man behåller detta lugn när man ger sig in i arbetslivet igen. Alla tips är välkomna!6 kommentarer to “Livet som mammaledig”

 1. sandra says:

  Mitt tips: Jobba 75% 😛

 2. Sue says:

  Jag kan tänka mig att det hjälper en hel del. Planen är sån att vi båda ska jobba 75 eller 80% när Joel börjar på dagis och det låter ju bra om det är bra 🙂

 3. Louise says:

  Å vad jag känner igen mig i din vardag. Jag har också släppt på krav men kände precis som du av dem i början och for runt här hemma och skulle fixa med allt möjligt onödigt.

  Jag har också tänkt på hur det kommer att bli när man börjar jobba, även om det är ett bra tag tills jag ska börja. Typiskt mig att tänka på det nu kanske…men jag hoppas att man kan njuta lika mycket på ledig tid som nu. Tror att 75-80 % är bra

 4. Sue says:

  Typiskt mig att tänka på det nu kanske…

  Tror det är helt normalt. Misstänker att du om ett halvår inte tänker på det för då är du så van vid att vara hemma!

 5. Louise says:

  Precis, så är det säkert.

 6. […] Jag har ända sen tidig sommar gått och funderat över vilken mobil jag ska köpa. Har bestämt mig för att ha en privat och en från jobbet för att verkligen kunna stänga av jobbets när man vill (ett sätt att behålla lugnet). […]

Kommentera