Slumpad post: Brödbak
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

På fiskfronten massor nytt

| 2008-01-07, 20:13

AmanoräkanRäkorna är akvariets städtanter. De spätter omkring och pillar och fejar samt äter alger och annat obehag. Därför åkte vi idag till Djurmagasinet och köpte två Amanoräkor. De är små färglösa gynnare och ena hejare på att hålla rent. Förhoppningsvis ska de hålla de alltmer förekommande algerna stången och funkar de bra så blir det nog några till. Det ser otroligt komiskt ut när de springer omkring på botten och pysslar med sina små armar och antenner.

BotiaVäl där frågade vi också om fiskar som äter sniglar och vips så hade vi även köpt två Botior. Botior är en slags karpliknande fisk som äter snigelägg och ibland sniglar. Dessvärre händer det också att de äter fiskyngel så vi får se om våra minsta Platys klarar sig.

Fisken Rolf som var en av de tre Platys vi köpte i oktober hade inte synts till på några dagar och när jag kom hem och skulle städa akvariet hittade jag honom liggandes på botten – han hade helt enkelt kilat vidare. Dock hittade vi fem (!) småyngel (mikro) så antingen har vi tidigare räknat fel eller så har det ynglats av sig sen sist så på sätt och vis har vi ändå gått med plus… Totalt finns nu tolv fiskar och två räkor.10 kommentarer to “På fiskfronten massor nytt”

 1. Niklas says:

  ja jösses…men du, har du tagit kort på räkorna? skulle vilja se 🙂

 2. John says:

  Givetvis – kolla första bilden i posten:

  Räka

 3. Anna says:

  Jag hoppas Rolf fick en fin begravning.

 4. John says:

  Öhhh… Ja…? 🙄

  Toan var iallafall nystädad…

 5. Niklas says:

  vilken rääälig liten räääka… 🙄

 6. Sue says:

  De är ascoola faktiskt. Tom jag fastnar framför akvariet längre och längre nu och vi tar nog faktiskt fler bilder på fiskarna än på Joel just nu – fast bara idag och igår…

 7. […] med botior och platys börjar akvariet nu bli riktigt tätbefolkat. Vardagen | akvarium, fisk, räka | […]

 8. […] två botior som inhandlades för att få ner antalet sniglar har lyckats över all förväntan och inte en […]

 9. […] vår avelshanne Rolf tackade för kaffet för några månader sen har förutsättningarna varit dåliga för förökning bland fiskarna. […]

 10. […] några veckor sen köpte vi ett par polka-botior till akvariet. De är släkt med de dario-botior (Bo och Bror) som inköptes i början av året. En av dario-botiorna hade dött och eftersom de är stimfiskar ska de inte vara ensamma. Botior […]

Kommentera