Slumpad post: Annan delvis guppigare väg
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Att beställa ett kök

| 2008-01-30, 19:45

IKEA har ett mycket smidigt ritningsprogram som vi använt oss av. Två gånger har vi även varit i IKEAS köksstudio och fått hjälp. Att från det beställa köket trodde vi var enkelt och gick snabbt – allt finns ju i ritningen. Så fel man kan ha.

 1. För att göra beställningen krävs ett beställningsunderlag. Detta får man i IKEAS köksstudio tillsammans med en inredare. För att komma dit fick vi köa en timme.
 2. Där går inredaren igenom vår ritning som de skrivit ut från datorn, och för med blyertspenna ner det på ett papper: beställningsunderlaget. Tidsåtgång en halvtimme (det tar tid att räkna handtag etc).
 3. Därefter är det ny kö till själva beställningen som ca ligger två meter från köksstudion. Tidsåtgång ca 45 minuter.
 4. I beställningen går de igenom beställningsunderlaget och ritningen och för in det i datorn igen för att få en plocklista. Tidsåtgång en kvart.

För att vara på säkra sidan så ringde vi igår till IKEA för att bekräfta att allt fanns hemma. Det visade sig att vi hade några problem: spishällen (kom in först till sommaren), skåpet under diskbänken (fanns endast i Barkarby), blandaren (helt slut både i Kungens kurva och Barkarby).När vi sedan pratade med inredaren (steg 2 ovan) fick vi reda på att hällen visst fanns, men är precis som ugnen beställningsvara och endast hemleverans gäller – en veckas leveranstid och 500 kr i avgift. När vi sedan pratade med beställaren (steg 4 ovan) visade det sig dock att allt fanns och gick att få samma dag.

Omtumlade men ändå försiktigt optimistiska gick vi därifrån, tre timmar senare, med plocklistan i handen.6 kommentarer to “Att beställa ett kök”

 1. Anna says:

  Jag skulle nog ha brutit ihop någonstans på vägen och struntat i att sätta in ett nytt kök. Gasolbrännare funkar också.

  Bra gjort!

 2. […] vanliga är nog att man beställer köket och får det hemlevererat. Så gjorde inte vi utan eftersom vi har bråttom hämtade vi allt på […]

 3. Sue says:

  Tack! Vi är rätt nöjda men måste erkänna att andra köksleverantörer nämndes under våra timmar på IKEA.

 4. sandra says:

  Vi fick hemlevererat…SKÖNT :mrgreen:

 5. Camilla och Stefan says:

  Starkt att ni orkade. Hade John med sig lite socker till Sue kanske?Eller var det tvärtom? :mrgreen:

 6. Sue says:

  😀 Vi hann faktiskt ta en fika (minilunch) under steg 1. Annars hade vi nog inte ens kommit till steg 2.

Kommentera