Maränger med mera

I helgen använde vi hushållsassistenten massor. Det bakades bröd, bullar och maränger och gjordes äpple- och päronpuré. Till marängerna provade vi vispen som finns som tillbehör. Hur bra som helst!
Till puréerna provade vi passertillsatsen och den var något mer bökig att sätta dit, ta bort och diska men resultatet blev kanon. Det frystes in direkt och idag tog vi fram lite äpplepuré och värmde till Joel som glatt smaskade i sig det tillsammans med mjölk och kanel.
Värsta husmodern/fadern
Visst är det häftigt att man helt plötsligt kan bli så jätte huslig
Jepp. Kanske beror på att man har lite svårare att röra sig från huset 🙂 I vårt fall är det nog lite att det är ett nytt kök så det är kul att hålla på där!!
Å vad goda de ser ut. Jag älskar verkligen maränger och de man gör själv är godare än de köpta.
Själv var jag också huslig idag fast på mitt sätt… Jag värmde banangröt, blandade med köpt purré i en burk och tog med till cafét 🙂
Haha, alla sätt är bra utom de dåliga brukar min mamma säga!
Kan intyga att de blev extremt goda.
Vilka enormt härligt vita maränger. Det brukar mina aldrig bli 🙁
Några tips månne?
Lite ättika i och att ha en assistenvisp (jösses vilken effekt det blev). Sen stod de inne mycket längre i ugnen än receptet sa på låg värme (100 grader). Fast kanske var det att äggen var ekologiska – man vet ju aldrig 😀
Mmm…vem vet. Jag brukar vara försiktig med ättikan, ska testa lite mer nästa gång. Har kört med citron, har känts bättre på nått sätt.
Jo, inte var det mycket. Typ ett halvt kryddmått på tre äggvitor. Läste i nåt annat recept att de hade vinäger istället. Citron var ett bra tips 🙂