Slumpad post: Lust att springa
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Dagiskö

| 2008-04-08, 11:38

Eller ska man kanske säga förskolekö som det egentligen heter. Den har vi iaf ställt Joel i – igår.

Förra veckan hade öppna förskolan lite information där det visade sig att de gör om kösystemet och ålder är inte längre högre viktat än kötid – så det var bara att ställa sig i kö. Som tidigast kan man ställa barnet när de är sex månader så vi är bara några veckor “sena”.

Sex kommunala förskolor finns det här ute och de hade öppet hus förra veckan. Vi hann bara gå till en men våra grannar gick till fler så med hjälp av det kunde vi välja turordningen på dem.

Ingen stress ännu för oss eftersom vi tänker vara hemma med Joel tills efter nästa sommar, dvs augusti 2009 (höll dock på att skicka in med 2008…). Då har han en hyfsad kötid 🙂13 kommentarer to “Dagiskö”

 1. Anna says:

  Mycket imponerande framförhållning!

 2. Sue says:

  Vi gör vårt bästa iaf, även om vi tänkt vänta med det eftersom han kommer vara 2 år när det drar ihop sig för dagisstart – så ändrar de reglerna. Suck suck suck.

 3. Sue says:

  O de lär ju hinna ändra dem igen innan han börjar på dagis så…

 4. Louise says:

  Skönt att ha det klart. Finns det många dagis där ni bor? Vi måste nog gå och hälsa på flera innan vi vet vilka vi ska välja och i vilken ordning.

 5. Sue says:

  Inom 300 meter så finns det två tror jag. Sen finns det ytterligare 4 närheten av t-banan så jag känner mig trygg i att vi någonstans här ska få en plats. Kruxet är att de bygger ca 60 nya radhus i närheten (flera platser) o därför vet de som planerar inte exakt hur många barn och det kan bli brist på platser men jag hoppas det blir nu i höst eller till våren o att allt är löst till nästa höst!

 6. Camilla och Stefan says:

  Vi har också satt upp Leah på kö. Här ute på landet där vi bor finns det bara 4 st dagis och det är jättesvårt att få plats. Vi har ansökt från hennes 1 årsdag men räknar kallt med att få vara hemma ca ett halvår efter det.

 7. Louise says:

  Hoppas det löser sig för er ändå, men det gör det ju så klart när det är dags. I vår lokal tidning har det varit mycket diskussioner om brist på dagisplatser i innerstaden där vi bor, men jag är helt övertygad om att det löser sig. Vi har ju så bra med flexibla arbetstider både jag o Fredrik och skulle det bli problem i början får man väl åka en liten bit och hämta Linus tills man får en plats i närheten. Det är ju så förmånligt i Sverige ändå på alla sätt kan jag tänka efter att ha varit utomlands och sett hur det kan fungera på andra håll, där endast de riktigt rika kan ha det bra 😉

 8. Sue says:

  Sverige är fantastiskt på många sätt tycker jag!

 9. sandra says:

  Lycka till i ert val av FÖRSKOLA :mrgreen: smart att önska plats i augusti……mycket lättare att få in barnen då.

 10. Sue says:

  Jo, alla har ju sagt det så det var lixom självklart med augusti på något sätt… Hjärntvättad kanske 🙂

 11. Louise says:

  Jag har också hört det från säker källa. Jag ringde till kommunen för en tid sedan och frågade lite allmänt om kö och så, och de sade att augusti är säkrast.

 12. Sue says:

  Jepp, det är ju enda gången som det är många som försvinner samtidigt (till skolan).

 13. […] barnet är 6 månader kan man ställa det i dagiskö här i Stockholm, vilket vi gjorde med Joel – några dagar sent. Jag vågar dock inte riskera att glömma bort det så i slutet av juni […]

Kommentera