Slumpad post: 080
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Dvärglönnen

| 2008-05-28, 10:51

Dvärglönnen vi planterade förra året har överlevt vintern med bravur och är i år rödare än någonsin. Verkar dessutom vara ett Japansk dvärglönnpopulärt träd för vi får många träffar på bloggen som rör sökningar på just japansk dvärglönn.

Rabatten under är riktigt skuggig så nu funderar jag på vad man kan tänkas plantera för fint där. I år känns det nämligen som att vi har lite mer ork och fokus på att fixa i trädgården. Några förslag?5 kommentarer to “Dvärglönnen”

 1. Fredrik says:

  Wow, kanonfint träd.

  Vi har också mest skugga i slänten på baksidan och vi har en salig blandning av växtlighet; Rhododendron, Pioner, Liljekonvaljer, Blåklint, Astilbe, Höstanemoner & Vintergröna bara för att nämna några.

  Vi hade kolossala problem med sniglar förra året, de åt upp nästan allting, vi kunde plocka ett femtiotal varje dag under en period. I år har det dock inte varit samma anstormning.

 2. Sue says:

  Mmm… vi började få lite sniglar förra året så vi hoppas verkligen inte att det ökar. 50 varje dag låter otroligt mycket! De säger att man ska vara med nu på våren när de börjar dyka upp för det påverkar mycket hur många de blir.

  TACK för tipsen förresten 🙂

 3. Christel says:

  Vilket fint träd!
  Synd att de bara trivs i skyddat läge….. vi har inget sånt läge…
  Jag hade planterat nån Hosta under den. De kommer år från år och trivs i skugga.
  Gillar mest de vitstrimliga för de lyser upp.
  Under första åren, innan de hunnit bredda sig, kan man sätta några ett-åriga plantor,
  t,ex lime-färgade + ljusrosa tobakblommor passar jättebra till både lönnen och Hostorna.

 4. Sue says:

  Ah, bra tips!

 5. […] Jag har ganska länge funderat på att plantera funkior. Dels på baksidan vid häcken eftersom de trivs i skugga men sen fick jag tipset att sätta såna även under lönnen. […]

Kommentera