Slumpad post: Sju veckor
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Renovera hallen

| 2008-07-13, 22:18

Hallen föreFör någon vecka sen satt vi och funderade på om vi verkligen orkade renovera hallen i sommar som vi hade tänkt. När jag senare samma kväll satt på hallgolvet och snörade på mig löparskorna knakade det lite från golvet och jag undersökte. Det var en klinker som var lös och när jag tog i den så såg jag att den dessutom spruckit.

Det var tecknet för att renoveringen skulle bli av.

Idag har vi köpt golv och röjt i hallen och funderat på tapetval och hyllösning.8 kommentarer to “Renovera hallen”

 1. Kjellisen says:

  Känner igen det där. Skönt att vara mottaglig för alla dessa tecken. Livet blir lättare då. Idag till exempel, när jag satt och snörade på mig mina sneakers, tänkte jag plötsligt på marshmallows. Tio minuter senare tuggade jag på dem.

 2. Sue says:

  Haha, igår läste jag Sandras blogg om att de skulle äta glassbuffé och 10 minuter senare satt jag i solen och åt glass.

  Gäller att ta vara på alla tillfälligheter :mrgreen:

 3. Camilla och Stefan says:

  Man har ju en hel del projekt att ta tag i när man inte bor i ett alldeles nytt hus. Tur att ni är “jobb-lediga” nu då.

  Själva påbörjade vi att renovera tvättstugan, satte in nya garderober mm i våras, men tänkte vänta till i höst med att sätta upp köksskåp över tvättmaskin, lägga in ny bänkskiva samt byta diskho. Men så råkade vi åka till IKEA och då såg vi att de dörrar vi valt, Applåd, skulle utgå inom kort så det blev att åka hem och mäta och sedan åka tillbaka igen och köpa det som vi skulle ha. Så nu är garaget fullt med kartonger igen….

 4. Sue says:

  Haha, ständigt dessa kartonger och prylar överallt.
  Vår “mini-tvättstuga” väntar oxå en liten renovering, men det är mest färg och sen ett skåp som ska bort och ersättas med hyllor.

 5. Fredrik says:

  Vi tog ett grepp och gjorde lade nytt golv i hallen och köket på semestern, något som vi pratat om i flera år. Passade även på att göra en fondvägg och sätta in nya bänkskivor i köket. Mycket pill blev det men det är väldigt skönt att ha det gjort.

 6. Sue says:

  Tänk att man ska behöva prata om såna saker så länge före man kommer till skott…

 7. Fredrik says:

  Vi hade långa diskussioner om hur stort grepp vi skulle ta; golv, bänkskivor, kakel, skåpsluckor, skåp … listan kan blir hur lång som helst, så vi valde att avgränsa oss.

  Resultatet blev dock väldigt bra imo. Det var som att skaffa ett nytt kök. Isf vit/beige plastmatta blev det skifferfärgat klinkerlaminat och isf träfärgade bänkskivor har vi nu svart/grå marmorering. Att fondväggen dessutom skulle göra så mycket för att liva upp köket var en chansning som gick hem. Det gick dessutom bara åt en rulle tapet så skulle ändra oss är det inget större jobb att göra om den.

 8. Sue says:

  Känner igen diskussionen…

Kommentera