Slumpad post: Beverly Hills 90210 - tillbaka!
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Cykelrundor

| 2008-07-23, 8:50

Sen jag köpte den nya cykeln har jag varit ute några gånger i veckan och motionscyklat. Jag har hittat en bra runda som tar ungefär en timme. Cykeln känns fantastiskt bra – speciellt SPD-pedalerna som gör att man kan använda mycket fler muskler till själva trampandet vilket gör att både uppförsbackar och motvind blir mer överkomliga.

Det svåra är konstigt nog att inte cykla för fort. Jag är ju inte direkt någon världsmästarcyklist och tar jag i för mycket orkar jag inte ända hem och dessutom är det lätt att överanstränga “soffpotatis-kroppen” såhär i början.

Igår t ex, när jag var ute och hade cyklat ca 10 minuter, såg jag en annan cyklist ca 500 m längre fram. Jag märkte att jag tog in på honom vilket givetvis gjorde att jag tog i lite extra. En stund senare kunde jag köra om honom, men bara för att ytterligare några minuter senare upptäcka att han låg precis bakom mig. Givetvis gjorde detta att jag cyklade ännu lite snabbare o s v… Som tur var tog han ganska snart en annan väg.

Jag har en pulsklocka på mig när jag cyklar och ett getöga på den hjälper mig att stävja min iver att ta slut på kroppen fullständigt.2 kommentarer to “Cykelrundor”

  1. niklas says:

    Synd att du bor så långt bort, annars så kunde vi ha gjort sällskap. Är ju oftast roligare att träna med någon.

  2. John says:

    Indeed – misstänker iofs att jag inte hänger med i ditt tempo så det kanske är lika bra… 😉

Kommentera