Slumpad post: Ny telefon
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Sovrutiner

| 2008-11-12, 21:39

På drygt ett år hinner man prova och gå igenom ganska många sovrutiner med en liten knodd.

De tre första månaderna fick Joel vara där vi var, dvs han sov nere hos oss tills vi gick och la oss. Sen började vi försiktigt med nattningsrutin så att vi en timme före vi la oss la vi Joel (i vår säng). Det gick sådär minns jag, men vi envisades och till slut började det funka bra. När Joel var fem månader vägrade han en kväll att somna så jag la honom i spjälsängen där han sov på dagarna och där gick det bättre så då började han sova där på nätterna, i eget rum.

Vid den här tiden var Joel jätteduktig på att somna själv. Man la honom och klappade om honom och sa go natt och sen låg han och tittade och pillade tills han somnade. Helt suveränt.

Sen lärde Joel sig att ta sig från liggande till stående så var det mycket roligare än att somna så sen dess har vi suttit (eller legat) brevid hans säng och sjungit (eller somnat) tills han somnat. Någon period kunde jag få honom att somna i famnen ganska enkelt men det gick över…

Senaste tiden har det tagit längre och längre tid att få Joel att somna, en kvart känns helt ok, men när det blir mer än en halvtimme… Senaste dagarna har John provat att gå ut ur rummet innan Joel somnat och det har gått över förväntan. Ikväll testade jag och då gnällde han knappt utan låg där och pillade tills han somnade. Kändes lite konstigt att det gick så lätt…7 kommentarer to “Sovrutiner”

 1. sandra says:

  Det blir värre sen igen när de skall förhandal om vilket tid som är lämplig att lägga sig på…..njut av att kunna bära in ditt barn i sängen 😉

 2. Sue says:

  Ah, det kan jag tänka mig. Alla faser har sina för- och nackdelar!

 3. louise says:

  Vi har också haft flera olika sätt men just nu njuter vi för det fungerar bra och på samma sätt och tid varje kväll. Men ibland tar det lång tid, allt ifrån 10 minuter till en timme har det varit de senaste veckorna men vanligast är nog 20 minuter ungefär.

 4. Sue says:

  Så var det för oss ganska länge som sagt, tills det blev längre och längre. Då är det svårt att inte bli irriterad… Fast nu känns det helmysko att säga godnatt, sjunga en sång och gå därifrån. Känns hela tiden som att han kommer börja storgråta men istället så låter han lite och ligger sen själv och somnar.

 5. Camilla och Stefan says:

  Vi kanske är bortskämda, men vi lägger Leah, säger godnatt, godnatt och går ut ut rummet. Hon är vanligtvis så trött att hon somnar på stört, men ibland ligger hon och pillar lite, sjunger men sedan somnar hon.

 6. Sue says:

  Tror att det oftare blir så med “inte-första-barnet” för då har man lixom inte tid att hålla på med nattningsprocedurer så mycket som när man bara har ett barn.

 7. louise says:

  Det tror jag också. Det blir nog automatiskt annorlunda med andra eftersom man inte har samma tid. Nu har vi ju all tid i världen för Linus.

Kommentera