Slumpad post: Tyg hit och dit
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

NIX och marknadsundersökningssamtal

| 2008-12-04, 10:07

Tänk alla dessa samtal man får från diverse ställen. Senaste veckan är det något marknadsundersökningsbolag som ringt från 046-350800 och velat prata med någon mellan 18 och 65 år. Igår lackade jag ur när de ringde mitt i middagen och frågade var de fått vårt nummer ifrån eftersom vi är med i NIX-registret. Nja, de räknas inte in av NIX eftersom de är ett marknadsundersökningsbolag.

Kan det verkligen stämma??

Jag sa iaf till honom att han kunde skriva in i sitt system att de inte ska ringa oss mer för vi är småbarnsföräldrar och har inte riktigt tid att svara på frågor.

Idag tog jag mig i kragen och kollade på NIX och tyvärr stämmer det…

Spärren hindrar således inte samtal för enkäter, marknadsundersökningar, samhällsinformation, politiska kampanjer, religiös upplysning eller liknande.4 kommentarer to “NIX och marknadsundersökningssamtal”

 1. John says:

  Jag tycker någon borde uppfinna en telefon som kan slå mot t ex hitta.se när någon ringer så man kan se vem det är utan att ha dem i telefonboken.

  En annan sak som jag tycker telefonen borde stödja är att man kan ange ämne när man ringer någon – som alltså denne någon kan se innan han/hon svarar.

  Möjlighet att sätta “presence” vore också bra. Att man t ex kan ange att man är “upptagen” och även sätta upp regler för hur det ska hanteras (t ex släppa igenom vissa i telefonboken men avvisa andra samtal).

  Tycker överlag att det är konstigt att telefonin inte utvecklats mer än den gjort. Vi har fått t ex IP-telefoni etc, men tjänsten som sådan har inte utvecklats nämnvärt sen nummerpresentationen kom…

 2. sandra says:

  046….det är ju mitt riktnummer 😛 …jag hatar oxå alla undersökningssamtal och skit som ringer hela tiden

 3. Deelia says:

  Det ör bättre att skaffa hemligt nummer… DÅ slipper man nästan alla samtal…. Förutom där man redan är kund…..

 4. Sue says:

  Det så klart 🙂

Kommentera