Slumpad post: Besök
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Glukosbelastning

| 2008-12-22, 16:13

Idag var jag på rutinkontroll på MVC och tydligen är det så att om man tidigare fött ett barn som vägde mer än 4500 gram så ska man under nästa graviditet i vecka 28 genomgå något som kallas glukosbelastning. Så när jag ska dit i januari ska det vara på fastande mage. Varken mat eller dryck efter midnatt.

Väl där kollar de glukosvärdet och sen får man dricka en rejält söt dryck (typ vatten och glukos), för att sen få vara i väntrummet två timmar när det är dax att testa igen. Beroende på värde då vet man om man har graviddiabetes, ligger i riskzonen eller är “normal”.

Så nu ska jag komma ihåg att jag inte ska dricka vatten på natten, inte äta frukost men framför allt ta med en bra bok så jag kan sysselsätta mig i två timmar… (o kanske även lite sen frukost)5 kommentarer to “Glukosbelastning”

 1. sandra says:

  Det var standard när jag väntade barn. Men då skulle man ha med sig en citron som de pressade ner i vätskan för att få till en “godare” smak….minns inte det som äckligt med trååååååååååååååååååååkigt att sitta i väntrummet efteråt 😐

 2. Sue says:

  Ah okej. Jag hoppas verkligen jag lyckas få med en bra bok 🙂

 3. louise says:

  Jobbigt att behöva göra det där men det kommer säkert gå jättebra!

 4. Sue says:

  Framför allt så är det ju bra att får reda på om det är något som man bör tänka på!

 5. […] var det lite extra kvällsfika för min del eftersom jag varken fick äta eller dricka före glukosbelastningen. Klockan 8 kontrollerades värdet (4,5) och de vanliga kontrollerna gjordes – allt såg bra ut. […]

Kommentera