Slumpad post: Tre år senare
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Föräldraledighet

| 2009-02-27, 13:58

Jämlikt, så ska det vara. Det man då gör är att man räknar hur många föräldradagar som tas ut från försäkringskassan. Det säger ju just hur många dagar man får betalt för – inte hur många dagar man är hemma. I vårt lyxiga system så kan man ju faktiskt, om man har råd, vara hemma 1,5 år utan att ta ut en enda dag från försäkringskassan, men det är det aldrig någon som nämner i jämställdhetsdebatten.

Jag och John planerar att vara hemma nästan exakt lika många dagar, men om någon tittade på hur vi tar ut ersättning så kommer det att vara John som tar ut flest dagar. Detta eftersom man efter att barnet fyllt 1 år sänker sin SGI om man tar ut färre än fem dagar och det är då John är mest hemma.

Att räkna på något annat sätt skulle givetvis vara för svårt eftersom försäkringskassan endast vet hur många dagar man får ersättning för, men ändå.4 kommentarer to “Föräldraledighet”

 1. Lotta says:

  Jag väntar på att “Stampe” ska existera även hos Försäkringskassan, sen ska jag in i anmälningsdjungeln 🙂 Sveriges föräldraförsäkring är verkligen generös, om än lite byråkratisk…jag har t ex inte fattat om min deltid kommer påvera ersättningen eller ej. Det finns nån specialregel om 6 månader bla bla bla som kanske kan appliceras??

 2. Sue says:

  Hmm… ja det finns en del kring det där med andra barnet. Hur långt det är emellan etc…
  Finns nog risk att deltiden kommer påverka 🙁
  Jag ser INTE fram emot att ansöka längre framåt maj/juni då vi ska ansöka för både mig och John och både Joel och syrsan. Gäller att veta vilka dagar som är för vem och hit och dit – och gärna synka med jobbet oxå…

 3. John says:

  Jag försöker hålla mig utanför dessa spörsmål så länge det går… 😯

 4. Sue says:

  Ju fler kockar…

Kommentera