Slumpad post: Äter fisk
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Hembesök

| 2009-05-02, 22:31

I måndags fick vi hembesök av BVC. Hon kom sent och Joel höll show så det blev lite splittrat.

Hon tyckte iaf att Simon var jättefin och att man rekommenderar morgon- och kvällsamning i två år. Jag sa att Joel slutat självmant efter 9 månader, 6 månader för dagamning vilket fick henne att undra vad han åt då och vi sa att han åt mat…

Sen passade jag på att säga att vi återigen använder amningsnapp och innan hon hann säga något sa jag att min gamla mvc-tant var amningsexpert och hade förklarat att nappen i sig väldigt sällan orsakar problem så som många tycks tro.

Trots detta kom hon ändå med några förmaningar som tex vikten av att sätta på den på rätt sätt.12 kommentarer to “Hembesök”

 1. Louise says:

  oj vilken jobbig en, jag skulle blivit tokig 🙂

 2. Louise says:

  Fint namn förresten, det stod högt upp på min namnlista också!

 3. sandra says:

  Öhhh vaddå!? skall man amma morgon och kväll tills de är 2 år 😯 😯 men då är det ju dö stora!!!…..känns inte det lite små skumt!?
  Det kan väl inte vara så mycket näring i mjölken då utan att det är bättre de äter sig mätta på lite gröt innan nattning….ny tider märker jag 😯

 4. Pernilla says:

  Suck, jobbig människa! Skönt när man har lite “bagage” så att man inte blir skrämd av bvc så lätt…

  Du, kan du utveckla det där med blandaren? Vad gillar ni inte? Vad är det som är fel liksom. 🙂

 5. Lina. says:

  Hå,hå.
  Trött man blir… Tur att ni är så kloka föräldrar och att S har en klok storebror att brås på!

 6. Sue says:

  Jo, verkligen skönt att det inte är första barnet för då hade vi nog blivit stressade av henne. Nu garvar vi mest :mrgreen:

 7. Lotta says:

  Två år?! Man är ju glad om man klarar ett år… Man undrar ju vilken studie som ligger bakom dessa rekommendationer, knappast nån undersökning på svenska barn (för hur många barn blir ammade så länge, är det ens ett hållbart statistiskt underlag) 😯

 8. Sue says:

  Nä, vi undrade oxå. Tänk att som första-gångs-mamma höra sånt. Jösses vilka krav de ställer… Nåja, själv låter jag Simon bestämma till stor del även om jag har svårt att tänka mig att amma i två år. Jag tror dock han blir som storebror och föredrar mat istället – då är han ju inte så beroende av mig heller 😛

 9. Louise says:

  Jag är så otroligt glad för vår BVC sköterska som varit en stor hjälp för oss både när Linus varit sjuk eller när vi behövt diskutera något. Hon har själv tre barn och har en sådan cool inställning till det mesta och avdramatiserar. Tråkigt att höra att det finns sådana där personer som bara vill visa att de kan istället för att vara ett stöd.

 10. camilof says:

  Haha, intressant fråga “Vad äter han när han inte ammar?”

 11. Sue says:

  Imorgon ska vi till bvc på första besöket med Simon så vi får se hur det går 🙂

 12. Niklas says:

  Vilka tomtar det jobbar på BVC. Snacka om skrämselpropaganda. Är övertygad om att de där människorna är kvinnor som inte har egna barn.

Kommentera