Slumpad post: Fler färger
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Varm ånga

| 2009-12-05, 19:29

Vi har en tid funderat på att återigen uppgradera grytparken eftersom vi har kommit på en del nackdelar med den förra omgången. Det vi retat oss mest på är nog locket till stekgrytan (som i sig är kanon). Locket är i glas och väldigt tungt. Handtagen sitter precis ovanför grytans handtag och det är svårt att få grepp och eftersom man bör använda grytlapp så är det ännu svårare.

Idag när vi gjorde veckans tuffa rätt från Linas matkasse, dillkött med potatis, så skulle jag bara lyfta locket och slänga i en tesil med lite pepparkorn och lagerblad. Lyfter locket utan grytlappar och <piiiiiip> så ont det gjorde när den varma ångan träffade mitt vänstra pekfinger, och lite på långfingret. Kastade mig till diskhon och fick fingrarna under kallt vatten. Joel var hur gullig som helst när jag stod där och svor och kom fram och klappade på mig.

Nu fyra timmar senare så gör det inte så ont längre men ett tag hade jag allvarliga funderingar på att åka in någonstans och få det ompysslat. Ser inte fram emot det sår jag med största sannolikhet kommer att få.

Synd att vi inte bor i USA så jag kunde stämma IKEA för dålig konstruktion… Jag vill ha ny stekgryta nu!!4 kommentarer to “Varm ånga”

 1. Anna EJ says:

  Jag antar att du redan kissat på fingret? 🙂

 2. Sue says:

  Givet! Idag känns det faktiskt inte alls och blåsan ser jättefin ut. Har tom varit och tränat pump och kände inget 🙂

 3. Sandra says:

  Vad glad jag blev att jag hittade detta inlägget! Jag brände mig oxå riktigt illa på detta felkonstruerade lock. Dock hade jag grytlappar men fick ändå kondensdroppar på mig från ovansidan av locket. De rann ner och brände mitt finger så jag trodde jag skulle få åka in till vårdcentralen. Har varit i kontakt med kundtjänst men de idiotförklarade mig bara. Hur har det gått med ditt användande sedan? Har du lyckats använda den utan att bränna dig? Vet inte om jag vågar prova igen faktiskt.
  Hör gärna av dig till min mejladress.

  Mvh Sandra L

 4. Sue says:

  När jag använder den har jag grytvantar som räcker låååååååångt upp på armen numera. Sen jag började använda dem har jag inte bränt mig någn gång, men jag är ibland nära att glömma bort dem… Vi letar efter en ny men har inte lyckats hitta någon 👿

Kommentera