Slumpad post: Hallon
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

GPS logger

| 2010-04-28, 8:57

Jag vill kunna GPS-logga när jag är ute och cyklar eller går långa promenader. Min telefon har ingen inbyggd GPS men däremot stöd för att koppla ihop med en extern GPS mottagare via bluetooth. Först tyckte jag det var en nackdel, men det har faktiskt fördelar – bl a behöver ju GPS-mottagaren “se himlen” och det känns bättre att exponera en billig logger istället för telefonen (speciellt när man cyklar).

Efter lite letande hittade jag Nokia LD-3W för 300 spänn inklusive frakt och slog till.

Nästa utmaning var att hitta en bra applikation för telefonen, men det visade sig att Nokia har en tjänst som heter Sportstracker. Med telefonen i fickan kan man logga när man är ute och rör på sig och på nätet kan man dels se det i realtid, och även spara träningsrundor. I telefonen finns också en karta så man kan ser var man är. Man ser också hastighet, höjd-nivå, tid etc.4 kommentarer to “GPS logger”

 1. Niklas says:

  Visst är det fantastiskt 🙂

  Fast jag är bra sugen på en pulsklocka med GPS i sig.
  Suunto T6…

 2. John says:

  Ja, en klocka är ju klockrent (!) eftersom den är enkel att bära så att den “ser” GPS-satelliterna.

  Undrar om det finns med bluetooth så man kan para ihop med dator/telefon för att kunna se på kartor också?

 3. Niklas says:

  De flesta klockor, för att inte säga alla, kopplas till datorn efteråt så att du kan ser var du sprungit/cyklat. Du får ha med dig telefonen oxå så att du kan ringa hem när du irrat bort dig 😆

 4. John says:

  Tänkte att man kunde utnyttja telefonens skärm om den gick att para ihop, men det kanske är overkill… 🙂

  Och ja, jag har alltid telefonen med mig, och ja, det HAR hänt att jag ringt hem för att fråga var jag är… 😛

Kommentera