Slumpad post: Garagemålning
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Olika barn

| 2010-05-14, 21:59

Tänk vad häftigt det är att barn är så olika. Vi märker mer och mer hur lika/olika Joel och Simon är.

Joel har tex aldrig varit särskilt intresserad av djur. Simon däremot blir alldeles upphetsad när han får syn på en katt eller hund, även andra djur som tex fåglar brukar han peka på.

Simon stoppar allt i munnen, fortfarande, medans Joel kanske höll på en väldigt kort period. Tror aldrig Joel smakade på sanden i sandlådan medans Simon ständigt har grus och jord runt munnen (och i) så fort vi är ute.

Joel började gå när han var 9 mån o Simon nu när han är över 1 år. Däremot så säger Simon redan flera ord vilket dröjde länge för Joel.

Joel var inte det minsta intresserad av böcker förrän han var 1,5 medans Simon ett bra tag suttit stilla och bläddrat i böcker, även om han inte lyssnar när vi läser utan vill göra själv.

Sitta still kan Simon (tex när han läser böcker). Joel däremot satt nästan aldrig ner (bara på huk) från det att han började stå tills dess att han var 1,5 år.

Joel var aldrig så intresserad av bollar. Kanske rullade lite eller kastade. Nu gillar han dock att kasta. Simon skrattar så han kiknar när vi leker med bollar.

Båda gillar att pilla med saker, både att inventera och att fylla kärl med saker.2 kommentarer to “Olika barn”

  1. Camilla says:

    Ja, visst är det häftigt!? Adam och Felix är också väldigt olika, det de har mest gemensamt är motorsport, böcker och att de båda pratar väldigt mycket och gjorde det tidigt. Adam är inte ett dugg intresserad av bollar och bollsport medan Felix verkligen gillar det och vill gå på fotbollsträning och spela match redan nu. Felix är lite mer spontanpysslare och har en helt annan nivå på sin finmotorik. Adam måste ha en tanke bakom om han överhuvudtaget ska komma på att pyssla eller rita och måla. Får se hur allt utvecklar sig 🙂

  2. Sue says:

    Haha, ja. Jag ser det som en otrolig förmån att få följa två olika personer bli större och klokare (?).

Kommentera