Slumpad post: Fler buffar
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Ahrnstedt, Simona: Överenskommelser

| 2010-08-14, 22:49

Så härligt med romantik! Hade glömt hur det är att drömma sig bort så här. Måste har varit för många år sen när jag läste Cartland och Harlequin i perioder. Kändes skönt att pausa deckare även om det finns en hel del hemskheter i boken.

Även om man inom sig anar vart det lutar så måste man fortsätta läsa för att se hur det går. Som jag nämnde hade jag svårt att släppa den igår. Idag har vi städat och röjt men varje chans att läsa har tagits så nu när barnen somnat hade jag inte mycket kvar.

Man tas tillbaka 130 år i tiden, i Stockholm (mest) och det känns verkligen som om man är där. Kläderna, miljöerna, persongalleriet, sättet att tänka – allt känns äkta och det märks att det gjorts mycket research för boken. Man får lite perspektiv på samhället idag – på gott och på ont.

Gillar språket, gillar hur man bollas mellan personerna i olika scener. Det gör det väldigt levande eftersom man kommer närmre fler personer. Givetvis innehåller den även heta scener och det är snudd på att man rodnar när man läser. Men bara nästan för det är ju en viktig ingrediens.

Nackdelen med den här typen av böcker är att huvudpersonerna aldrig återkommer, vilket de ofta gör i deckare. Det blir då ännu sorgligare när boken är slut 🙁 Fast känslan när boken är slut är bra, riktigt bra. “Åh det är så det ska vara!”.

Även Simonas blogg är läsvärd och i väntan på hennes nästa bok måste jag nog hitta fler författare i den här genren.5 kommentarer to “Ahrnstedt, Simona: Överenskommelser”

  1. Marie says:

    Var det den här boken du pratade om i torsdags ❓ Och ja jag lånar den gärna 🙂

  2. Sue says:

    Visst var det den :mrgreen: Den ligger i min “ta-till-jobbet-hög” med ditt namn på!

  3. […] Självklart hoppas jag att Simona Arnstedt blir klar med sin nr 2. Överenskommelser, älskade jag ju! […]

  4. […] Simona Ahrnstedts nr 2. Längtar efter att få svepas iväg i lite 1600-talsromantik, lite romance. Älskade hennes första och ser fram emot att få svepas iväg på nytt. Lite trött på alla hemskheter man läser om hela […]

  5. […] att jag innan förra boken var lite orolig för att den inte skulle vara lika bra som ettan. Nu oroade jag mig inte. Vet efter två böcker att den här kvinnan kan leverera underhållning […]

Kommentera