Slumpad post: På hög höjd
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Hobbies

| 2010-10-02, 21:57

Någon gång i vintras började jag fundera på vad jag skulle svara om någon frågade vad jag har för hobby. Utöver vara med familjen så insåg jag att det jag gjorde var att titta på tv. Inte vill man att ens hobby ska vara tv-tittande?

Sen dess har jag funderat och fokuserat lite på det. Om någon frågade nu skulle jag säga

 • Böcker – har alltid gillat att läsa men nu när jag börjat få recensionsexemplar och läsa andra bokbloggar så har en ny värld öppnat sig. Böcker är kul! Sen önskar jag givetvis att jag hade mer tid att läsa 🙂
 • Blogga – har alltid älskat att dokumentera och spara saker och att blogga är helt perfekt för mig. En blandning av dagbok och scrapbook som ersätter de fotoalbum/scrapbooks jag tidigare gjort. Dagbok skriver jag fortfarande varje dag (i princip)
 • Sy och pyssla – har sen liten ålder gillat att pyssla. Brodera, virka, sticka och sånt. Vissa perioder har jag hållit på en hel del men oftast är önskan och drömmen större än vad verkligheten tillåter. Nu har jag tagit mig i kragen och lyckats sy både tröjor och mössor åt barnen. Mer ska det bli!
 • Titta på TV – givetvis är det skönt att sitta i tv-soffan och slappa ett tag. Just nu är det Arga snickaren, Desperate Housewives, Superstars, The Event och Berg flyttar in som gäller. Försöker ducka för nya serier så att det inte blir alldeles för mycket tid…
 • Träna – har rört på mig mycket under de flesta perioder i mitt liv men så dålig form som jag var för ett år sen har jag aldrig varit. När jag hittade crossfit så fastnade jag. Träningsformen passar mig helt perfekt och inget annat än sjukdom och skador kan stoppa mig från att träna.
 • Fota – har sen gymnasiet fotat massor under många perioder och skulle gärna fota mer med systemkameran och göra fotoböcker, men har valt att använda kameran i mobilen och blogga.

Nu när jag inventerat mina hobbies och vet vad jag gillar att göra gäller det att hitta en bra balans mellan dem inbördes, och bra balans mellan hobbies, familj och jobb. Hur svårt kan det va?5 kommentarer to “Hobbies”

 1. sandra says:

  Du glömde ju “leta nummerplåts skyltar ” :mrgreen:

 2. Sue says:

  Haha, med tanke på att den senaste vi hittade var 92 i juni FÖRRA året så vet jag inte om det ska stå med 😉

 3. Camilla says:

  Det KAN vara svårt att hitta balansen 🙂 Känns som att man inte får ha för höga förväntningar på sig själv och sin tid för hobbies. Idag hängde vi upp vår första tavla här hemma och Peter bar bort en del skräp som hamnat i vardagsrummet för att vi inte vet var de ska vara. Bara den lilla grejen kändes hur skön som helst!

 4. Sue says:

  Haha, känner så väl igen det där. Tror det tog nästan tre år för oss att få upp tavlorna i vardagsrummet… De fick flytta mellan olika platser där vi förvarade dem i väntan på ork/lust…

 5. […] böcker, hålla koll på vad man fått och inte minst att blogga om böckerna. Det ju dock en av mina hobbies så det är ok, precis som läsning för de ska ju läsas […]

Kommentera