Slumpad post: Tags
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Inte propp hos oss

| 2010-10-04, 22:30

Efter lite felsökning så insåg vi att det var en hel propprad som inte funkade (har en “strömmätarpenna). Kollade då i elskåpet ute och en av de tre propparna där funkade inte, men den var strömförande (John kollade på nåt sätt) så alltså inte trasig. Då ringde vi en elektriker (dessutom en snubbe som tidigare bott i området).

Han nämnde att det kunde vara någon huvudpropp men då borde resten av längan oxå vara drabbade. Ringde på hos några som brukar vara hemma – och visst hade de samma problem. Skönt!

Någon timme senare kom Steve och bytte en propp i vår undercentral och strömmen var tillbaka. Tänk vad lite man vet.2 kommentarer to “Inte propp hos oss”

  1. Jonas says:

    Vi hade något liknande hos oss (en propprad kunde ibland “dö” under en timme eller två), men vår telekille visade på att det var glapp i en av faskablarna i huvudskåpet. Tydligen leder inte varm koppar ström varför det vid ljusbågar (hu) blir avbrott tills kabeln svalnat.
    Lösningen var enkelt att byta kabeln samt skruva fast dem alla tre rejält (EFTER att ha kopplat ur oss i skåpet vid gatan!!). Han sa att någon måste ha slarvat tidigare …

Kommentera