Slumpad post: Måla våningssäng
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Nyborg, Kicki Edgren: Satungsverserna

| 2010-12-15, 23:19

– den ocensuerade historien om ett nyblivet föräldrapars nedstigning i småbarnshelvetet. Hittade boken via en blogg jag följer och blev lite intresserad såklart.

Började läsa på väg in till jobbet, och läste ut den på vägen hem. Den är således extremt lättläst. Nästan lite väl lättläst. Hade läst om den, både på nätet och på pärmen och hade förväntat mig mer. Det gick så fort och jag ville läsa mer, veta mer om deras liv. Bilderna finns givetvis och ger ytterligare en dimension. Jag tror att jag måste ta en läsarvända till, minst, och då för bildernas skull.

Skönt att läsa om några som har det värre, riktigt jobbigt faktiskt. Det här paret har precis som vi fått två pojkar med ca 1,5 års mellanrum. Skillnaderna är dock fler än likheterna och jag tänker att trots lite sömnstrul och lite annat småbök så har vi ändå haft en hyfsad resa. Dock blir det en hel del igenkännande nickar när jag läser boken, små detaljer som man ibland glömt bort och nu påminns om.

I boken är det kolik, barn som springer iväg okontrollerat, sömnproblem, depression och annat som verkar otroligt jobbigt. Lider med dem och gillar att det ändå märks att de samtidigt älskar sina barn och visar det för dem. Jag är helt övertygad om att den här boken behövs, att det även behövs fler böcker för föräldrar som har det tufft.

Vill nu veta hur det har gått för dem. Hur känns det nu? Hoppas på en uppföljare, en gladare och ljusare sådan 🙂Kommentera