Slumpad post: 024
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Bergensten, Gunilla: Familjens projektledare säger upp sig

| 2011-01-14, 18:30

Tänkte länge skippa den men nu finns den i pocket så jag tänkte det var lika bra att läsa den. Gunilla Bergensten heter hon som skrivit och hon har skrivit några andra böcker, men jag tror inte jag kommer läsa dem.

Jag blir nämligen mest provocerad av boken. Visst känner jag igen mig i vissa saker, men sättet hon vill lösa det på, sättet hon agerar. Nä, det är väldigt långt ifrån mig.

Jag stör mig enormt på bilden hon målar upp av män och jag tror att det är här en av anledningarna till att vi inte kommer längre inom jämställdheten. Vi kvinnor är inte beredda att släppa hemmet, och låta någon annan göra det på sitt sätt. Att tjata, påminna etc är inte att låta någon annan ta ansvar.

Lika svårt har jag att tro på att bara låta det bero vem som ska ansvara för olika saker inom familjelogistiken. Hur många projekt klarar sig utan projektledare, eller med två stycken där ansvarsområden inte klargjorts?

Nä, jag tror på tydlig fördelning av det som måste göras och givetvis att båda är med på det! Ju äldre barnen blir desto mer tycker jag (nu iaf) att man bör involvera dem (= träna dem för framtiden). För oss funkar det iaf så länge man inte glömmer bort, och faktiskt räknar in tiden kvinnan (oftast är det ju kvinnan) lägger på att tänka på och planera saker.

Många verkar känns igen sig mycket i boken men hittade en recension som tilltalar mig (inkl kommentarer). Jaja, hett ämne är det iaf och även jag går igång på det 🙂 Så läs boken och reagera du oxå!!4 kommentarer to “Bergensten, Gunilla: Familjens projektledare säger upp sig”

 1. Helena says:

  Du stör dig på bilden hon målar upp av män skriver du bl.a. Ett ärligt Grattis säger jag – för det betyder förmodligen att du har ett mer jämnställt äktenskap än många andra. Jag gillar verkligen boken och igenkänningsfaktorn var (tyvärr!) 100% 👿
  Steg ett i min uppsägningsprocess blir att få min man att läsa den!

 2. Helena says:

  Tack för lånet förresten! Jag var ju först tveksam, men började ändå läsa på bussen hem i dag – nu är den utläst 😆

 3. Sue says:

  Haha, ja låt GÄRNA Björn läsa den. Tror den kan vara nyttig att sen prata om – tillsammans 🙂

 4. […] älska varandra i längden – och på bredden av Gunilla Bergensten. Läste ju första så självklart vill jag läsa […]

Kommentera