Slumpad post: Skruvstycke
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Familjens dag

| 2011-02-21, 22:39

Idag var det dax för familjens dag igen. Vi inledde med handling för att sen äta lunch hemma. Sen in i bilen med snuttisar, nappar och allt. Målet var spårvägsmuseet men eftersom det är så kort dit inledde vi med att åka söderut för att göra lite inköp medan barnen sov i bilen (en av oss satt såklart kvar). Simon lyckades dock vakna när vi stod still vid ett tillfälle och hostade. Sen somnade han inte om. Trots det orkade han bra på museet men slocknade mycket snabbt på väg hem.

Första gången för oss alla på detta ställe. Massa gamla bussar, och andra sl-fordon fanns på plats. Från alla möjliga tidsperioder. Vi skrattade båda när vi hörde oss själva säga till barnen att en sån här buss har minsann mamma eller pappa åkt. Känner sig urgammal.

Ett litet tåg fanns att åka för 10 kr/biljett men jag vet inte om det uppskattades sådär jättemycket, kanske lite iaf. Nåja, det var rätt spännande att knalla runt och titta på fordonen. Givetvis var de man fick gå ombord på mest poppis hos barnen. Kändes lite mörkt och mystiskt så framför allt Joel tyckte nog att det även var lite läskigt ibland. Klar favorit var dock bordet med briotågbanor. Där hade nog barnen kunnat leka i flera timmar.

Leksaksmuseet ligger i samma lokal så vi tog en vända där oxå. Inte lika kul tyckte barnen som ville testa alla saker (som stod bakom glas). Barnen fick dock testa gamecube och vi började prata om att vi borde fixa spel till den vi har hemma. Men jag vet att jag frågade någonstans och de fanns inte längre. Det var inte förrän långt senare som vi insåg att det ju var på ett museum den stod. Inte undra på att spelen inte finns längre…

Nåja, vi avslutade med att köra buss – Joel iaf och det hade han nog kunnat göra resten av dagen för när vi till slut tröttnade (och Simon nästan somnade) så fick vi bära en gallskrikande Joel ut till bilen. Vi avslutade kvällen med hemmagjord pizza!2 kommentarer to “Familjens dag”

  1. Camilla says:

    Spårvägsmuséet är lite lagom. Adam gillar det fortfarande skarpt, nästan mer nu faktiskt. Och vad gäller leksaksmuséet var det ju jag som var mest nostalgisk och ville så gärna att Adam skulle titta när jag skulle berätta om “gamla” leksaker men han var inte speciellt intresserad 🙂

  2. Sue says:

    Nä, de verkar mest leva i nuet 🙂 Vilket väl är bra iofs!

    Ja, det blir nog fler besök här tror jag, men först ska vi upptäcka fler ställen!

Kommentera