Slumpad post: Plånbok del 2
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Många kalendrar blir det

| 2011-03-05, 22:55

Som sagt finns det många saker jag gillar med googles kalender. Jag gillar att kategorisera saker och där kommer deras funktion att man kan ha flera kalendrar in. Precis som jag gillar Skandiabanken för att man kan ha flera konton.

I början funderade jag en hel del på hur man kunde dela upp det och började sen skapa olika kalendrar. Vissa delar jag med John andra är mina egna. Sen dess har det mest tillkommit kalendrar, inte så många som försvunnit eller ändrats faktiskt.

Några favoriter:

  1. JoS – vår gemensamma kalender. Egentligen kopplad till en gemensam e-postadress, men det märks inte. Här lägger vi in det som är för hela familjen.
  2. Dagis – här står vem som hämtar och lämnar och när det sker. Det står oxå när dagis har stängt eller stänger tidigt. Här lägger vi oxå in information om vem som vab:ar för vem och vad barnet har för sjukdom (detta använder jag sen när jag fyller i till f-kassan och dagislapp).
  3. Mat – används i perioder. Skriver in matlistan helt enkelt, istället för att ha den på ett papper hemma har man den i telefonen. Bra när man ska handla oxå.
  4. Johns kalender – här redigerar jag inget utan den är bra för att jag kan komma åt den och vet när John gör saker, och inte.
  5. Bemärkelsedagar – skriver in födelsedagar, bröllopsdagar etc. För nära och kära. Utanför närmaste kretsen är det numera facebook som gäller, eller sökningar på birthday.se.
  6. Ekonomi – i väntan på googles nya uppgiftsapplikation så har jag en kalender för att påminna om saker som ska göras, såsom att betala räkningar, sätta över pengar till diverse konton, ansöka om pengar från försäkringskassan, etc.
  7. TV – en av de kalendrar jag la till sist. Insåg att jag numera kollar så lite på tv och har så dålig koll att de få program jag tittar på vill jag verkligen inte missa. Alltså bra med en påminnelse men mest bra för att man lägger in när man får reda på att säsongsstarten är.
  8. Sue jobb – för att kunna synka mot jobbkalenderna har jag skapat ett separat gmail-konto eftersom synkningen bara görs mot huvudkalendern. Det kontots kalender delar jag sen med mig själv. Således kan jag i telefonen se även mina jobbokningar utan att synka telefonen med jobbmejlen (telefonen är ju privat). Grymt smidigt när man tex är hos kiropraktorn och ska boka ny tid som inte ska krocka med jobbmöten.
  9. John jobb – John har gjort på samma sätt (okej, ja jag härmade honom) och även här är det bra att kunna se hans kalender när jag gör bokningar lite här och var.

Det som sen är bra är att man per kalender kan ställa in dels om det ska bli påminnelser automatiskt eller inte, dels att man kan få en dagordning via mejl. Så för tex TV och Bemärkelsedagar får jag en gemensam dagordning varje morgon, för ekonomikalendern så får jag istället ett påminnelsemejl per händelse vilket är bra för jag använder inkorgen som uppgiftslista.

Och för de som fortfarande är osäkra, ja, jag är ett kontrollfreak  🙄Kommentera