Slumpad post: Vantar - check
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

SJ resegaranti

| 2011-05-31, 22:05

Mamma skulle idag åka från Stockholm till Ed.

09:14 Stockholm C – 12:17 Göteborg C
12:42 Göteborg C – 14:10 Ed stn

11:20 kom sms från mamma att de satt fast utan ström någonstans. Tydligen hade det varit rätt otäckt när strömkabeln föll ner på tåget (dock inte mammas sida)… En timme senare evakuerades de och kunde man inte hoppa ner 1 meter från tåget så fick man gå över smala stegar/gångbroar som de lade ut mellan tågen. Sen fick de åka ett annat tåg till Göteborg.

Givetvis missade mamma anslutningen till Ed och fick vänta på nästa. Som tur var fick hon åtminstone 150 kr i matcheck. 5 timmar efter beräknad ankomst var mamma hemma.

SJ har en bra resegaranti (50% i värdebevis om man är 30 min sen och 100% om man är 60 min sen) och det var busenkelt att fylla i på nätet. När jag skickat in den för idag började jag och mamma prata lite och kom på att hon ju var försenad när hon skulle hit oxå. Vi funderade lite och kom fram till att det var mer än 30 minuter så det blev ytterligare en ansökan.

Så här i efterhand känns det trist att vi var ute i så god tid och bokade biljetterna att de tillsammans gick på under 400 kr.En kommentar to “SJ resegaranti”

  1. […] Grundfakta: Lkpg-Sthlm,  tur/retur, faster Anna, värdecheck * 2. […]

Kommentera