English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Sjöberg, Patrik: Det du inte såg

| 2011-05-31, 22:14

På 80-talet var Patrik min stora idol. Jag hoppade höjd och det gjorde han oxå. När jag såg att han skulle komma ut med en bok fanns det ingen tvekan om att jag skulle läsa den. Läste givetvis rubrikerna i samband med släppet och blev chockad och samtidigt imponerad av att han vågar komma ut med detta.

Så kom boken, och sen har jag haft den som åka-till-jobbet-bok. En kronologisk genomgång av hans liv kan man säga. Han bjuder på sig själv mer än jag någonsin trodde att han skulle göra och målar upp en bild av sig själv som väldigt mycket mer sympatisk än den media gillar att föra fram, även om han har sina sidor. Ärligheten känns äkta för han berättar om både ungdomsbus, skattehantering, kokain, sprit och festande, tjejer osv.

Språket flyter på väldigt lätt och det blir ibland nästan spännande att läsa 🙂

Otroligt intressant att få inblick i hur det gick till bakom kulisserna. Både vad gäller själva tävlingsbiten men även i det större perspektivet med idrottspampar och organisationer men framför allt hur en idrottsman av Patriks rang ibland har behandlats. Visst är allt från hans sida men jag ser inte så många anledningar att tvivla.

Älskade avsnittet om inspelningarna av Mästarnas mästare och skrattade högt (tvingade John att lyssna på högläsning av vissa delar).  Även när han berättar om hur det kom sig att han tog emot en OS-medalj (?) i cowboy boots och jeans är underbart. Massor med små anekdoter från Patriks liv får man ta del av.

Det finns dock en röd tråd som spinner genom hela boken och det är Viljo. Hur det som hände påverkat hans liv och hur det kom sig att det blev en bok om det. Starkt Patrik!

Rekommenderar verkligen boken för de som är intresserade av friidrott.En kommentar to “Sjöberg, Patrik: Det du inte såg”

  1. […] fråga. Jag trodde jag ogillade biografier men har flera gånger senaste åren bevisats ha fel (Patrik, Zlatan, Robert etc). Men känner fortfarande ett starkt motstånd till politiska personers […]

Kommentera