Slumpad post: Lucia på dagis
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Bamsepyjamasar

| 2011-06-29, 22:54

Ett av de plagg som jag planerade att sy till semestern var Bamsepyjamasar till barnen. Joel har rätt länge haft en bamsepyjamas och den fick stå modell för dessa. Gjorde dock kort ärm och korta ben så det blir mer sommarplagg.

En hel del pill för att få till allt dock så det är nog därför det inte har blivit av tidigare. Vid 11-tiden på kvällen dag före avresa var de klara. Pust!

Hängslena rundsydde jag och strök platta före jag stickade dit dem med raksöm.

De gula knapparna satte jag vliesofix på för att få dem lite stabilare då tyget i sig är väldigt tunnt och sladdrigt. Experimenterade tyvärr lite med olika sömmar för att sticka fast dem men lärde mig snabbt att vanlig raksöm var det bästa. Applikationer är nog inte min grej…

Mottagare: Simon & Joel
Mönster: Raglantröja Ottobre 3/2010 (nr 12). Storlek 98 & 110. Byxmönstret ursprungligen från Ottobre 6/2007 (nr 28) storlek 98 och 110. Modifierat midja och benslut (dvs kapat hela längden nästan).
Material: Alla tyger var såna jag hade hemma av någon anledning så mycket enkelt att fixa och väldigt rätt i färg. Minns inte riktigt var alla tyger kom ifrån.Kommentera