Slumpad post: Klasspicknick
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Tandläkarbesök

| 2011-08-19, 21:26

Ett år har passerat sen senast så igår var det dax för det årliga tandläkarbesöket för Joel. Jag har råkat skrämmas lite med tandläkaren ibland då Joel vägrat ta ut nappen så Joel var inte det minsta sugen på att gå dit. För tänk om tandläkaren skulle säga att han måste sluta med napp.

Det gick trots detta hur bra som helst. Joel kom in och berättade direkt att han minsann borstar sina tänder varje dag. Fick givetvis beröm. Sen ville han återigen sitta i mitt knä och gapade jättefint. Tandläkaren fick både titta med spegeln och krafsa i några tänder med sin krafsmojäng. Joel fick bita ihop så han kunde titta på bettet men kommenterade inte något om nappen. Joel var mycket nöjd och valde en penna och pennvässare i skåpet. Sen sprang han in och sa till tandläkaren att han är jätte jättesnäll.

Jag frågade om de kallar Simon i vår och då föreslog sköterskan att de skulle kolla på Simons tänder nu på en gång. Sagt och gjort. Simon blev dock mycket skeptisk och vägrade gapa. Han tittade dock väldigt intresserad på Joels penna och pennvässare.

– “Simon om du gapar så får du oxå en penna och en pennvässare” försökte jag muta honom.
– “Det får du ändå” säger tandläkaren snabbt bakom mig.
– “Oj, det var en riktigt snäll tandläkare” förklarar jag för Simon.

Genast gapar Simon stort och duktigt och sköterskan tittar på tänderna och säger att det ser jättefint ut.

Nästa gång kallar de båda samtidigt – om ett år. Det är service det!!En kommentar to “Tandläkarbesök”

  1. […] fredag denna vecka så idag när jag är hemma med barnen så hade vi bokat in tandläkarbesök. Förra året var ju Simon lite tveksam så i år hade jag peppat och tränat gapning med […]

Kommentera