Slumpad post: Helgen
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Stryka

| 2011-09-01, 22:03

Det där med tid är intressant och vad man “väljer” att lägga sin tid på. Läser ikväll en artikel på dn.se om hur män och kvinnor använder sin tid. Där står det att kvinnor i genomsnitt stryker 14 minuter per dag och männen bara 4 minuter. Jag reagerar inte på skillnaden utan på att man i varje familj i snitt lägger 18 minuter om dagen på att stryka.

Jag stryker i princip aldrig, inte ens när jag syr. Jo, senaste tiden har vi faktiskt börjat stryka lite men det är barnens pärlplattor och på något sätt så tror jag inte det räknas in i den tiden.

Nu vet jag vad jag ska svara när folk undrar hur jag hinner sy – jag stryker inte. På 14 minuter hinner man sy rätt mycket faktiskt.8 kommentarer to “Stryka”

 1. Syster Yster says:

  *ASGARV* – hur bra tänkt som helst! Hm, frågan är vad *jag* har lagt min extra kvart om dagen på i hela mitt liv? :mrgreen:

 2. sandra says:

  Samma här…stryker nästan ALDRIG kläder hemma men det blir någor pärlplattor på jobb…dock inte så att det skulle bli 14 min per dag…helt galet ju…vem orkar stryka???

 3. Sue says:

  Jag har pratat med flera idag som erkänner att de nog i snitt stryker så mycket… Jag kan inte få in i mitt huvud hur man kan tycka att det är värt den tid det tar…

 4. Debbie says:

  Jag lovar att jag INTE stryker så mycket! Någon söm då och då (räknas det ens in i den tiden???) och nån skjorta om året… Och så långsam är jag inte att det går att slå ut på 14 min per dag…

 5. Sue says:

  Hehe, nä 14 minuter är låååååång tid. Det finns ju inte så väldigt många kvartar över när alla måsten är fixade…

 6. Syster Yster says:

  Fast… även om det är svårt att tro (med tanke på min inställning; jag har konsekvent nekat ens inskaffandet av ett strykjärn!) så kommer jag faktiskt från ett hem där alla kläder utom underkläder ströks efter tvätt – det skulle liksom vara så… (fast förmodligen har det ständigt väntande strykberget med vidhäftande kroniskt dåligt samvete något med min utvecklade strykvägran att göra…). Men, alltså, det kan nog vara något av en generationsfråga också, eller?

 7. Debbie says:

  Min mamma (årsmodell -56) stryker alla kläder utom underkläder. Alltid. Jag. Begriper. Det. Inte. Dessutom är hon alltid upptagen…. tror jag det…

 8. Sue says:

  Javisst det måste ju göra att man har ytterligare ett måste. Tacka vet jag tumlare 🙂

Kommentera