Slumpad post: Husvisning på g
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

På brandstation

| 2011-09-18, 21:21

Idag hade Stockholms brandstationer öppet hus mellan 11 och 15. Efter lunch packade jag och sönerna in oss i bilen och åkte till Hökarängens brandstation. Regeln som barnen nogsamt informerades om var att om de inte lyssnade på mig så skulle vi åka hem direkt. Hittade en parkering väldigt nära och Simon som var rätt trött satte sig i vagnen (enkelvagn). Joel var uppvarvad och väldigt nyfiken. Han sprang runt och tittade, pekade och skrattade. Simon satt och surade i vagnen.

Två gånger när Joel undrade över något så hänvisade jag till några av brandmännen på plats och de förklarade villigt. Andra gången så undrade Joel om en av bilarna och brandmannen började ganska ingående förklara vad deras kemiska container användes till. Efter en stund hejdade han sig och insåg att det var en fyraåring som lyssnade, tittade på mig och sa att det är ju lite svårt att förklara. Jotack, jag vet 🙂

Efter kanske 10 minuter så ville Joel gå uppför en trappa. Simon vägrade lämna vagnen. Jag sa att vi kunde gå runt. Joel fortsatte gå uppför och lyssnade således inte på mig. Hämtade honom och han vägrade gå. Lyfte Simon för att sätta Joel under honom varpå Simon får tokspel och vrålar och ålar och lyckas skalla Joel. Vi åkte hem ganska extremt kort därefter.



3 kommentarer to “På brandstation”

  1. Syster Yster says:

    Jag är ledsen att din historia får mig att skratta, men du berättar det så bra…! Nåväl, det verkar ju som om Joel hade kul så länge det varade! :mrgreen:

  2. Sue says:

    Haha, helt rätt. Jag garvar oxå åt det. Numera så van att man vet ungefär vad som kan hända och man blir lite upprörd just då men sen går det över.

  3. […] Farsta brandstation. Eftersom jag var själv med tre barn gick vi igenom reglerna (samma regel som förra gången) innan vi lämnade bilen. De skötte sig väldigt bra måste jag säga och det gick över […]

Kommentera