Slumpad post: Guppig väg
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Livet är nu

| 2011-11-07, 18:27

Deltid, ja idag skriver DN återigen om fällan med att jobba deltid. För mig är livet nu, visst att jag vill ha en bra pension men inte till priset att stressa sönder nu, eller att inte ha så mycket tid med mina barn.

Jag har några grannar som trots att barnen är utflugna sen ett tag har fortsatt jobba deltid. Tycker det är beundransvärt på något sätt. De säger att de får många kommentarer kring pension, men ändå väljer den livsstilen. De paddlar och njuter av livet så mycket de kan.

Det jag tycker de har rätt i är att det ska vara rättvist mellan föräldrarna. Mycket viktigt, även för att man ska vara jämställda i hemmet då barnen är små, inte bara för att pensionen ska bli rättvis.

Visst vill jag ha en bra pension men jag vill vara här och nu, njuta av livet medan det pågår. I alla fall så länge jag kan för man vet aldrig vad livet har att erbjuda imorgon.3 kommentarer to “Livet är nu”

 1. blommaland says:

  heltid är det största hotet mot ens hälsa – alla som kan borde jobba deltid. och att oroa sig för en pension som ligger tjugo år framåt i tiden är rena vansinnet; vid det laget kommer den svenska staten att ge blanka fasen i folk på gräsrotsnivå, oavsett om de jobbat deltid eller heltid.

 2. Sue says:

  Jepp, det tror jag stämmer. Nu när vi båda jobbar 80% får vi ihop livspusslet, får andnöd om jag tänker att jag ska jobba 8 timmar till i veckan, varje vecka. Nä fy. jag vill aldrig mer jobba heltid!

 3. Nationell says:

  Regeringen och den regimtrogna median hittar “lösningar” på problem som dom själva medvetet skapat.

  Svenskar kan ju alltid stanna hemma och gå på bidrag. Låt “nybyggarna” som dom kallas av Center partiet, göra jobbet.

Kommentera