Slumpad post: Fler pokémons
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Nytt akvarium för grodorna

| 2011-11-14, 22:51

I förrgår startade jag upp det gamla akvariet igen. Tanken var att fylla det ca 30% och ha grodorna där istället för i det stora akvariet. Jag tror inte grodorna har trivts eftersom det är så djupt och fullt med fiskar. Fiskarna äter också upp mygglarverna innan de något saktfärdiga grodorna får ändan ur vagnen.

Sand var det enda som behövde köpas och jag förberedde med att skölja sanden eftersom den dammar när den är ny. Jag satte även fast bakgrundsbilden på akvariet genom att pensla på olivolja på glaset och trycka dit bakgrundsbilen. Luftbubblorna strök jag bort med en filtskrapa. Anledning till att jag tar olivolja är att den inte dunstar bort (som vatten gör) och inte härsknar (som vanlig olja gör).

Jag gick också ut i trädgården och letade upp en lämplig sten att ha mitt i akvariet. Tanken är att då stenen sticker upp lite ur vattnet ska grodorna kunna sitta på den för att komma upp och lufta sig. Jag hällde i ca 15 cm djupt vatten – hälften från det andra akvariet. Pumpen fick jag lägga ner för att den skulle hamna under vattenytan.

Med viss möda fångade jag grodorna och flyttade över dem i nya akvariet. Jag tror de gillar sin nya bostad men de är fortfarande lite virriga efter flytten – dock har de ätit, och kunnat äta så mycket de ville denna gång. Än har de inte försökt sätta sig uppe på den lilla ön som stenen utgör, hoppas de kommer på knepet.

Undrar om de kväker?2 kommentarer to “Nytt akvarium för grodorna”

  1. Syster Yster says:

    Like, like, like 😀 Jag hoppas ni får glada grodor nu! 🙂

  2. Sue says:

    😀 De verkar redan mer nöjda tycker jag!

Kommentera