Slumpad post: 016
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

“Gubbjävel”

| 2011-12-07, 21:20

Idag lärde barnen sig ett nytt ord, “gubbjävel”.

Jobbets julfest råkade sammanfalla med inplanerad familjens dag så vi avslutade dagen med att åka in till jobbet och alla var med på mingel. När vi svängde över Götgatan för att åka ner i garaget så stannade ett fyllo mitt framför bilen. Mitt på trottoaren framför ingången till garaget stod han. Vi stod halvvägs på Götgatan och tvärs över cykelbanan (i rusningstid).

Han pekar på bilen och säger något om barn och skakar på huvudet och menar att vi inte får åka in i garaget. Inte riktigt läge då vi redan var rätt sena. John öppnar dörren och ber honom flytta sig. Gubben nekar och pekar att vi ska åka iväg.

Vi överlägger lite. Kör bort och ställer oss vid vägkanten och stänger av bilen. Gubben står kvar. Vi överlägger lite till. John går ut och pratar med honom. Då passar jag på att snabbt som en mungo backa tillbaka och sen svänga runt honom in i garaget.

Fick sen förklara för barnen att såna ord som jag använde de använder man bara i bilen, man säger dem aldrig direkt till någon och bara när någon är riktigt riktigt dum som den här gången.

På hemvägen undrade de om gubben och jag förklarade att han nog druckit en massa alkohol. Fick många följdfrågor och vet inte hur pass bra jag lyckades föra fram något bra budskap.

Kanske bör förvarna på förskolan om att det kan komma fula ord och snack om alkohol…2 kommentarer to ““Gubbjävel””

  1. sandra says:

    :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: 😆 😆 😆 😆 😆

  2. […] väg till julfesten på jobbet ställde sig en gubbe i vägen för bilen och vi fick parkera vid sidan en […]

Kommentera