Slumpad post: Hostattacker
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Dessa regler

| 2012-01-26, 23:07

I november blev det en del vabb för oss pga  vattkoppor. Jag ansökte om pengar från försäkringskassan 30 november. I förrgår kom det ett brev från dem till John där det stod att vi ansökt om ersättning för Joel med en vårdperiod som var mer än 7 dagar. Således krävs läkarintyg.

Jag minns det där. Hur jag kollade upp vad som gällde och hur jag skulle fördela det hela för att det inte skulle bli fel. Kollade upp min ansökan (sparar alltid ner pdf-kopian). Nä, det stämde inte, vi begärde ingen ersättning för dag två i deras räkning.

Skrev ett ganska långt inlägg på deras facebook-sida och fick svar dagen efter. Tyvärr fokuserade de på mitt svammel om hur jag skulle göra om förskolan inte sparat noteringar om att även Simon varit hemma – och vi då kunde ansökt för vård av honom istället (det var ju så vi gjorde från dag 8 enligt MIN dagräkning). Svaret var att om förskolan inte sparat det så kunde jag skicka in en kopia på min lönespec att jag inte fått lön den dagen. Öh… klart jag inte har jag har ju ansökt om vab för Joel. Nåja, svarade på deras svar och fick till svar att jag skulle ringa.

Gjorde det när jag var hemma med Simon idag. Fick plats 80 och hann nästan ge upp när jag efter typ 30 sekunder hade plats 67. Då fick jag oxå reda på att det var 143 handläggare 🙂

Kom snabbt fram och förklarade. Hon kollade och insåg att vi faktiskt inte hade en vårdperiod som startade den 15, utan 17. Den 16 var en annan dag och normal föräldrapenning 🙂

Jag fick lova på heder och samvete att det var så och så skrev hon en notering och allt var ok.  På 8 minuter var det klart, men jag undrar för vem de gör det så krångligt. Skulle jag inte kunna lägga in mina fakta – vilka barn som är sjuka och så får ett datasystem räkna ut? Hur mycket energi ska småbarnsföräldrar lägga på sånt här?Kommentera