Slumpad post: Att komma nära
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Bilbesiktning

| 2012-02-08, 0:12

Idag 14:40 stod det bilbesiktning i kalendern. John var hemma och vabbade med Joel och då det just idag skedde byte av garageportar i området så hade vi ställt bilen i jobbgaraget redan igår. Således gick jag ner till bilen strax efter 2. Kollade att varningstriangeln fanns och spände fast bälten.

Satte mig och skulle starta bilen. Inget hände när jag vred nyckeln. Inser knappt vad som händer utan vrider igen. Då inser jag. Den är död, stendöd!

Ringer ett par kollegor som jag vet brukar ha bil och börjar rota efter startkablar. En svarar inte, en annan är på väg till tandläkaren. Startkablarna inser jag dessutom ligger vid reservdäcket och ovanpå det ligger våra fyra sommardäck (garagedörrsbytet…). Ringer John och knallar samtidigt upp till firman som brukar tvätta bilen för de hyr ut bilar oxå och då tänker jag att de nog kan hjälpa till med startning.

Han som kan är dock iväg och tankar så jag får vänta 5-10 minuter säger de. Jag går ner och väntar, passar då på att ringa kundservice för bilbesiktningen för att se om man kan hålla tiden ett tag eller hur det funkar. Nej, det går inte säger kvinnan jag pratar med och säger att den brinner inne efter 5-10 minuter och jag ser hur jag har en kvart kvar tills det är min tid. Hon försöker koppla mig till Högdalen för att jag ska kunna prata med någon men jag kommer bara tillbaka till henne så jag ger upp. Samtidigt kör en hyrbil ner och jag springer fram och förklarar snabbt. Mannen i bilen går raskt och hämtar startkablar, kör ner i garaget till vår bil och vips så har jag startat den. Min hjälte!!

Nu är klockan 14:40 och jag försöker att inte känna mig så stressad när jag kör. Går sådär. Kommer fram 10 minuter sen och rusar in för att registrera min ankomst. Pustar ut när jag får ok. Sen börjar jag oroa mig för att starta bilen när jag ska köra in. Får endast vänta i typ 3 minuter och så får jag köra in. Allt går hur bra som helst och bilen får beröm till och med.

Helt slut när jag åker därifrån. Det lustiga i kråksången är att liknande batteristrul hände för fyra år sen.Kommentera