English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Nektarinkräm

| 2012-09-17, 15:03

I senaste middagsfridsleveransen valde vi en fruktkasse (var någon rabatt på den tror jag) och fick en liten korg nektariner. Barnen har fått för sig att de inte gillar dem och jag glömmer lixom bort att de finns.

Idag såg jag hur bananflugorna cirklade runt korgen och googlade genast fram ett recept på nektarinkräm.

  • 5-6 nektariner
  • 4 + 1 dl vatten
  • 5 tsk socker
  • 4 tsk potatismjöl

Följde nästan receptet. Sköljde nekatrinerna och skar i mindre bitar. La dem i vattnet där jag blandat i sockret. Kokade i typ 25 minuter (gjorde nog lite väl stora bitar). Eftersom barnen verkligen inte gillar saker med bitar i så plockae jag fram mixern och mixade. Hällde över i en annan skål och vispade försiktigt ner vatten+potatismjöl (redan ihopblandat). Sen läste jag att det skulle koka upp… Skippade det steget och det verkar bli helt ok än 🙂

Barnen ville dock inte smaka så det var jag som fick äta den till mellis.Kommentera