Slumpad post: Reflexer och eld
English Swedish
| Prenumerera! | Kontrollpanel | Log in 
 

Ärliga recensioner?

| 2013-01-28, 7:35

I fredagens jerka undrar Annika:

Är du 100% ärlig i dina recensioner/omdömen?

Jag skulle aldrig ljuga om en bok (eller nåt annat heller för den delen). Däremot inte heller såga en bok rakt av. Det är trots allt många som jobbat hårt för att få fram en bok.

Däremot vill jag vara saklig och peka på saker jag tyckte var mindre bra. Sen lyser det nog igenom när jag verkligen gillar en bok sådär jättemycket för då skriver jag på ett annat sätt.

Skulle heller inte försköna en bok som jag fått som recensionsexemplar för att recensera för jag vill vara ärlig. Har aldrig hört något annat från förlagen heller. Däremot så kanske jag anstränger mig mer för att verkligen tänka igenom min läsupplevelse när jag fått boken – och det tycker jag är roligt eftersom jag gillar att skriva om böcker!2 kommentarer to “Ärliga recensioner?”

  1. Jag håller med. Det känns extra viktigt att motivera och fundera över sin läsupplevelse när det är ett recensionsexemplar, även om det egentligen alltid är lika viktigt.

    • Sue says:

      Precis! Jag tror jag lär mig mer och mer och skriver mer även när det inte är inte är ett recensionsexemplar. Man får ut mer av boken på något sätt 🙂

Kommentera